GIR ALT:  Andreas Thorkildsen har kledd på seg angrepsansiktet. Nå er han optimist før VM. Foto: Oliver Anrigo / REUTERS / NTB Scanpix
GIR ALT: Andreas Thorkildsen har kledd på seg angrepsansiktet. Nå er han optimist før VM. Foto: Oliver Anrigo / REUTERS / NTB Scanpix Vis mer

Thorkildsen er i angrepsposisjon

Optimist før VM.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Seks mann har kastet lenger enn Andreas Thorkildsen i år, men etter oppløftende kasting i Monaco for en uke siden, er han optimist.

Den tidligere norske verdensmesteren føler rett og slett at han er i angrepsposisjon. Endelig er han på offensiven igjen.

- Diamond League-stevnet i Monaco er den beste konkurransen Andreas har prestert i år, selv om det ikke ble årsbeste. Det var en jevn og god konkurranse og absolutt et skritt i riktig retning. Andreas følte da også selv at han var veldig nær noe stort, sier trener Åsmund Martinsen til NTB.

Thorkildsen har 84,64 meter som sitt lengste kast i år. Det klarte han i det norske elitestevnet i Florø 8. juni. I Monaco landet spydet i det beste kastet hans på 83,71 meter.

Den som har kastet lengst i verden i år er russeren Dmitrij Tarabin. I det russiske mesterskapet onsdag fikk han opp et kast på 88,84 meter, men det skremmer ikke Thorkildsen.

Sølv Nordmannen har en sølvmedalje å forsvare fra mesterskapet i Daegu for to år siden. Den gangen vant tyskeren Matthias De Zordo. Han er ikke inne blant de beste nå på grunn av skade, men tsjekkeren Vitezslav Vesely er en tøff utfordrer. Han har 87,68 meter i år, vinnerkastet fra Monaco, der Thorkildsen tok tredjeplassen.

- Andreas har en kropp som fungerer, men jeg føler likevel vi har en del ting å rette på før VM. Nå har vi brukt den uken som er gått etter Monaco veldig godt, og jeg føler at vi har den tiden vi trenger til å få ting på plass før VM.

- Du kan godt si at vi er optimister og i angrepsposisjon, sier Martinsen til NTB.

Den siste uken har det vært mye trening på Thorkildsen. Han skal gjennom en kastøkt lørdag, og så kommer han til å slippe opp treningen litt, før han skal kaste generalprøven før VM, i finske Kuortane neste lørdag. Der møter han hele den finske eliten.

Kroppen fungerer - Andreas har hatt en litt lang periode uten at det har fungert så bra teknisk for ham som vi kunne håpe. Han trenger en del kast, men det positive nå er at han har en kropp som fungerer. Han kaster uten at det gjør vondt noe sted, og det er bra, slår trener Martinsen fast.

Han sier at det tar litt tid å få orden på ting når det dreier seg om tekniske problemer i kastingen, men i Monaco var det veldig lite som manglet på at kastingen satt 100 prosent.

Thorkildsen slo gjennom for fullt med OL-gullet i Aten i 2004. Det forsvarte han i Beijing fire år senere, men i London i fjor endte han på en skuffende 6.-plass.

Nå satser han for fullt på å reise kjerringa. I Moskva-VM satser han på å vinne tilbake det gullet han sikret seg i Berlin i 2009, men som han mistet til De Zordo i Daegu forrige gang.

Spydfinalen i Moskva går lørdag 17. august med kvalifisering to dager før.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer