Thorkildsen er usikker før VM-kvaliken

Ryggen føles brukbar.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Formen er bra, ryggen føles også brukbar, men likevel er Andreas Thorkildsen litt usikker før fredagens kvalifisering i spyd.

Det eneste norske medaljehåpet har trasket gatelangs i Osaka den siste uken, men nå er det slutt på turisttilværelsen. Presset øker på det eneste norske medaljehåpet i friidretts-VM, men det bryr ikke Thorkildsen seg mye om.

- I og med at jeg er den eneste i troppen med reelle muligheter til å vinne en medalje, merker jeg at presset er stort, men det har jeg vært gjennom før også. Det er en tilstand jeg er ganske komfortabel med, sier Andreas Thorkildsen til NTB.

- Ryggen fungerer, men det gjenstår selvsagt å se hvordan det blir med fullt tilløp. Jeg har ikke tatt sjansen på å teste meg med 100 prosent innsats, men har fått behandlinger hver eneste dag. Det har vært snakk om små justeringer, og det er ikke til å komme fra at jeg har fått betraktelig mer behandlinger enn vanlig, sier sølvvinneren fra spydfinalen i Helsingfors-VM for to år siden.

Han mener at medaljekampen kommer til å stå mellom amerikaneren Breaux Greer, finske Tero Pitkämäki og ham selv. Den av dem som har dagen, kommer til å vinne.Få konkurranser Andreas Thorkildsen har bare vært gjennom to konkurranser de siste seks ukene. Han har vunnet begge. Først gikk han til topps i Golden League-stevnet i Roma, og deretter ble det seier i DN Gallaen i Stockholm

- Det betyr ingenting at det er blitt få stevner, for jeg kan gå i lange perioder uten å kaste uten at det betyr noe. På trening har jeg forsøkt å videreutvikle den gode følelsen fra Stockholm-stevnet, og det er gått bra. Jeg er klar nå, påstår det norske gullhåpet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer