NY SESONG: Spydkasteren Andreas Thorkildsen får forsøke seg på en revansj på OL-vinner Keshorn Walcott allerede i sesongåpningen i Doha. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
NY SESONG: Spydkasteren Andreas Thorkildsen får forsøke seg på en revansj på OL-vinner Keshorn Walcott allerede i sesongåpningen i Doha. Foto: Heiko Junge / NTB scanpixVis mer

Thorkildsen får sjansen til å revansjere Walcotts OL-gull

Møtes til duell i Doha.

Andreas Thorkildsen får sjansen til å ta skalpen til OL-mester Keshorn Walcott allerede i sesongens første Diamond League-stevne i Doha 10. mai.

Det har lenge vært klart at det norske spydhåpet skal sesongåpne der, men nå er det også klart at Walcott som så overraskende vant spydgullet i London-OL i fjor, kommer.

Foreløpig er det uklart hvilke andre spydkastere Thorkildsen kommer til å møte i Diamond League-åpningen, men det er i alle fall klart at Matthias De Zordo, regjerende verdensmester fra Daegu, der Thorkildsen klarte sølv, har lagt sesongåpningen sin til Doha.

Andreas Thorkildsen reiser fra Qatar til Kina, for det er også klart at han skal delta i Diamond League-stevnet i Shanghai. Heller ikke der er det kjent hvem han skal møte.

Etter stevnet i Shanghai er det Bislett Games for Thorkildsen. Der kommer han til å møte alle de regjerende mesterne i OL-, VM- og EM-sammenheng. Thorkildsen kaster også for Norge i lag-EM i Gateshead St. Hanshelgen, der Norge er med i Super League.

(NTB)