Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Thorkildsen-fiasko i OL-finalen

Var ikke i nærheten av å forsvare gullet fra Beijing da «ukjent» 19-åring tok gullet.

Foto: LEHTIKUVA / Vesa Moilanen
Foto: LEHTIKUVA / Vesa Moilanen Vis mer

(Dagbladet): Andreas Thorkildsen var ikke i nærheten av å forsvare OL-gullet fra Athen og Beijing. 30-åringen endte på en skuffende 6. plass i kveldens OL-finale i London.

- Det her var drittdårlig. Det er ikke verdt å se om igjen en gang, sa en skuffet Andreas Thorkildsen til NRK etter konkurransen da de ville vise ham noen repriser av kastene.

Thorkildsen var sammen med tsjekkiske Vitezslav Vesely forhåndsfavoritt til å vinne spydfinalen, men ingen av de var i nærheten av å kaste opp mot sitt beste.

Vesely, som kastet 88.34 i kvalifiseringen, klarte bare å kaste 83.34 i finalen. Thorkildsen klarte bare å strekke seg til 82.63 på Olympiastadion i London.

- Det her ble bare rot, sa Thorkildsen.

Overraskende vinner Gullet tok «ukjente» Keshorn Walcott, som de færreste hadde tippet på forhånd. Walcott er bare 19 år og kommer fra Trinidad og Tobago. Han er riktignok juniorverdensmester, men har ikke vært i nærheten av de aller beste i verden tidligere i år.

Walcotts lengste kast i finalen var på 84.58 meter, og det var nok til å vinne. Det var også ny personlig rekord for Walcott. Så sent som i fjor haddde han en personlig rekord på bare 75.77 meter.

Oleksandr Pyatnytsya fra Ukraina kom på andreplass med et kast som var syv centimeter kortere enn Walcotts. Han strakk seg til 84.51 meter, og det var altså nok til sølv.

Finske Antti Ruuskanen tok bronsen med sitt kast på 84.12 meter.

Thorkildsen-fiasko Thorkildsen åpnet med et kast som strakk seg såvidt over 70 meter. Han valgte derfor å tråkke over linja slik at kastet ble dødt. Han kastet dødt med vilje hele fire ganger på grunn av for dårlige kast.

Det andre kastet var på 82.63 meter - noe som skulle vise seg å være hans beste for kvelden - og det tredje tråkket han dødt. Idet han kastet spydet på det tredje kastet ropte Thorkildsen «NEI!» slik at store deler av Olympiastadion hørte det.

Hylet var på mange måter betegnende for kvelden til Thorkildsen.

 Det fjerde kastet var Thorkildsens nest beste for kvelden, bare 81.70 meter langt, og de to siste tråkket han døde da de ikke var over 80 meter.

- Jeg er rimelig skuffa over å ikke få til noe som helst her i dag. Året som så sett er i søpla konkurransemessig, sa Thorkildsen til NRK.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media