Thorkildsen-fiasko i OL-finalen

Var ikke i nærheten av å forsvare gullet fra Beijing da «ukjent» 19-åring tok gullet.

Foto: LEHTIKUVA / Vesa Moilanen
Foto: LEHTIKUVA / Vesa Moilanen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Andreas Thorkildsen var ikke i nærheten av å forsvare OL-gullet fra Athen og Beijing. 30-åringen endte på en skuffende 6. plass i kveldens OL-finale i London.

- Det her var drittdårlig. Det er ikke verdt å se om igjen en gang, sa en skuffet Andreas Thorkildsen til NRK etter konkurransen da de ville vise ham noen repriser av kastene.

Thorkildsen var sammen med tsjekkiske Vitezslav Vesely forhåndsfavoritt til å vinne spydfinalen, men ingen av de var i nærheten av å kaste opp mot sitt beste.

Vesely, som kastet 88.34 i kvalifiseringen, klarte bare å kaste 83.34 i finalen. Thorkildsen klarte bare å strekke seg til 82.63 på Olympiastadion i London.

- Det her ble bare rot, sa Thorkildsen.

Overraskende vinner Gullet tok «ukjente» Keshorn Walcott, som de færreste hadde tippet på forhånd. Walcott er bare 19 år og kommer fra Trinidad og Tobago. Han er riktignok juniorverdensmester, men har ikke vært i nærheten av de aller beste i verden tidligere i år.

Walcotts lengste kast i finalen var på 84.58 meter, og det var nok til å vinne. Det var også ny personlig rekord for Walcott. Så sent som i fjor haddde han en personlig rekord på bare 75.77 meter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer