Thorkildsen fikk full klaff i siste kast

Vant Golden League-stevnet i Roma. - Dritfornøyd med 87 meter.

FULLTREFF: Etter fem svake kast, fikk Andreas Thorkidsen full klaff i siste omgang, og vant Golden League-stevnet i Roma med 87,46 meter. Foto: Tiziana Fabi, AFP/Scanpix
FULLTREFF: Etter fem svake kast, fikk Andreas Thorkidsen full klaff i siste omgang, og vant Golden League-stevnet i Roma med 87,46 meter. Foto: Tiziana Fabi, AFP/ScanpixVis mer

(Dagbladet.no):Andreas Thorkildsen klinte til med 87,46 i sjette omgang, og vant spydduellen med finske Tero Pitkemäki i Golden League-stevnet i Roma i kveld.

Det betyr at Pitkämäki er ute av kampen om gullpotten i Golden League.

Thorkildsen lå på andreplass hele veien, med 83,50 som beste kast på de fem første, hvorav to var døde kast.

Men i siste omgang fikk han klaff, og i det spydet forlot kastarmen knyttet nordmannen neven fornøyd - han kjente at dette ville gå langt.

Spydet landet altså på 87,46 - lengre enn Pitkämäki har kastet tidligere denne sesongen.

- Dritfornøyd
Dermed var presset stort på finnen før siste kast. Han kastet langt, men ikke like langt som Thorkildsen. Dessuten var kastet dødt.

- Jeg er dritfornøyd med 87 meter her inne, sier Thorkildsen til NRK.

Han mener han hadde vinnerkastet inne hele kvelden, men at han måtte få alle detaljene til å klaffe for å få det ut.

- Det lå der hele tida, det var bare å sette sammen veldig mange biter, sier han.

- Det stemte mye bedre i det siste kastet enn i de første.

Lysken er mye bedre
Thorkildsen har vært plaget med lyskestrekk den siste tida, en skade som blant annet ødela for ham i Bislett Games. Nå har han hatt klar framgang.

- Den er utrolig mye bedre, men den ligger i bakhodet hele veien. Men det er langt unna slik det var i forrige uke, sier han.

Han forteller at han har fått veldig mye behandling denne uka. I dag var det bare litt sårt, men ikke verre enn at han var trygg på at han ikke kom til å gjøre noe galt i kveld.

15. august starter friidretts-VM i Berlin. Selv om kveldens resultat var en stor oppmuntring, vil Thorkildsen gjerne se de lange kastene komme tettere fram mot mesterskapet.

- På grunn av skaden har jeg ikke fått opp den stabiliteten jeg ønsker, så jeg har fortsatt en jobb å gjøre, sier Norges store gullhåp i VM.

Kjæresten lyktes ikke
Det gikk langt fra like bra for Thorkildsens kjæreste, Christina Vukicevic, i Roma i kveld.
På hundre meter hekk ble hun nummer åtte av ni løpere med tiden 13,01.

— Det var verken en god tid eller et bra løp, sier Vukicevic til NRK.
Det er ut fra startblokka hun sliter. Hun var bak de fleste konkurrentene allerede fram mot første hekk.

- Det er så opp og ned med meg. Når starten sitter, så sitter den jevnt. Men nå har jeg den ikke. Jeg har ikke helt timingen ut av blokken og gjør tekniske feil, sier hun.

MISSET I STARTEN: Christina Vukicevic fikk ikke til starten, og ble nummer åtte på 100 meter hekk. Her fra Bislett Games sist fredag. Foto: Tor Richardsen, Scanpix
MISSET I STARTEN: Christina Vukicevic fikk ikke til starten, og ble nummer åtte på 100 meter hekk. Her fra Bislett Games sist fredag. Foto: Tor Richardsen, Scanpix Vis mer