Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Thorkildsen går for norsk rekord i Zürich

Vil over 90 meter også i år.

NYE MÅL: VM-gullet er allerede sikret, men Andreas Thorkildsen vil over 90 meter også denne sesongen. Det skal han klare i Zürich fredag kveld.    Foto: SCANPIX/REUTERS/Kai Pfaffenbach
NYE MÅL: VM-gullet er allerede sikret, men Andreas Thorkildsen vil over 90 meter også denne sesongen. Det skal han klare i Zürich fredag kveld. Foto: SCANPIX/REUTERS/Kai Pfaffenbach Vis mer

Andreas Thorkildsen har lyst til å kaste over 90 meter også i år, og fredag kveld i Zürich har han virkelig sjansen.

For Letzigrund er en arena der Thorkildsen trives, og der det er mulig å kaste virkelig langt. Derfor er det et mål for den nybakte verdensmesteren endelig å passere 90 meteren denne sesongen. Han har 89,59 meter som det lengste kastet sitt i år - og det er identisk med vinnerresultatet fra Olympiastadion i Berlin.

- Målet til Andreas er å kaste så langt som mulig i avslutningen av sesongen, og i Zürich er sjansen for å kaste virkelig langt veldig stor. Han har vært over 90 meter på den banen tidligere, sier trener Åsmund Martinsen til NTB.

Han var veldig fornøyd med kastingen til Thorkildsen i VM, og han nølte ikke med å påstå at vinnerkastet på tett oppunder 90 meter tilsvarte 92-93 meter, og kanskje enda litt til, på en mindre og mer åpen arena enn Olympiastadion.

- I 2007 kastet Andreas 89,51 meter i Zürich. I fjor fikk han 90,28 meter. Han har lyst til å sette pers før denne sesongen er over, og det kommer han til å gå for fredag kveld i Zürich, forteller Martinsen.

Kjempeform

Dersom Thorkildsen skal perse må han over 91,59 meter som er identisk med den norske rekorden han satte på Bislett for tre år siden.

- Banen i Zürich er spesiell, atmosfæren er veldig god, forholdene pleier å være bra, og det er ofte et veldig trykk på banen fra publikums side. Alt dette er slik Andreas helst vil ha det. Han trives best når det er alvor og han har litt trykk rundt seg. VM-finalen viser det, sier treneren.

Etter at VM-gullet var vel i havn, og etter en stilfull feiring på Hotel Adlon i Berlin, reiste Thorkildsen og samboer Christina Vukicevic direkte til Zürich mandag. Der har verdensmesteren vært med på trening av barn og ungdom. Han har også brukt tiden til å holde det i gang, men treningen har vært veldig lett.

- Andreas har ikke gjort stort rent treningsmessig. Han har holdt det litt i gang, sier Martinsen som ikke er redd for at eleven skal være utladet etter den enorme VM-triumfen.

God bølge

- Mentalt er Andreas veldig bra, og han har vist mange ganger tidligere at han er i stand til å kaste veldig bra og veldig langt etter mesterskapene. Ingenting tyder på annet enn at han skal klare det nå også, sier trener Martinsen.

Han kom til VM torsdag, men forteller til NTB at verken han eller Andreas har noe program de skal gjennom før fredagens nest siste stevne i Golden League.

- For to år siden, etter VM i Osaka, så vi på videoopptak av kastene i mesterskapet, for etter sølvet den gangen var det et par ting å rette på. Slik er det ikke nå, og det var heller ikke tilfelle etter OL i fjor, sier Martinsen.

Han legger ikke skjul på at det hadde vært moro å avslutte sesongen på en skikkelig måte - altså med noen skikkelig lange kast. Det er nok også et lite mål å kaste lenger enn Vadims Vasilevskis som har det lengste kastet i verden i år med 90,71 meter.

- Det eneste vi må unngå nå er å avslutte som i fjor med lyskeproblemer. Nå har vi vært gjennom en runde med slike problemer tidligere i år, så ingenting indikerer at det er noe på gang, sier Martinsen.

Thorkildsen møter Vasilevskis i Zürich. Bortsett fra Tero Pitkämäki stiller de tre andre finske finalistene også i fredagens stevne på Letzigrund, der 14 av VM-vinnerne fra Berlin skal være med.

(NTB)

 

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media