Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Thorkildsen gir seg for sesongen etter sisteplass

- Det lureste jeg kan gjøre nå er å ta litt ferie.

GIR SEG FOR SESONGEN: Andreas Thorkildsen gir seg for sesongen, og tar en tidlig ferie isteden etter at han havnet på sisteplass i Diamond League-stevnet i Stockholm i kveld. Foto: FREDRIK SANDBERG / NTB scanpix
GIR SEG FOR SESONGEN: Andreas Thorkildsen gir seg for sesongen, og tar en tidlig ferie isteden etter at han havnet på sisteplass i Diamond League-stevnet i Stockholm i kveld. Foto: FREDRIK SANDBERG / NTB scanpix Vis mer

(Dagbladet): Andreas Thorkildsen valgte å fortsette sesongen etter skuffelsen i OL. Det skulle han kanskje ikke gjort.

Under Diamond League-stevnet i Stockholm i kveld, opplevde Andreas nemlig noe han ikke har gjort på veldig lenge: Han kom på sisteplass.

Det første kastet hans var totalt mislykket og landet på særdeles beskjedne 71,05 meter. Det andre var dødt - og da tok Andreas kvelden.

- Det er det samme som i OL. Timing og teknikk er så off som det kan være. Jeg gjorde et ærlig forsøk her i dag, men det vil seg ikke, sier Thorkildsen til Dagbladet.

- Hva nå?

- Nå er det slutt for i år. Det blir ikke noe NM i Kristiansand for meg. Heller ikke Zürich. Jeg tror det lureste jeg kan gjøre nå er å ta litt ferie, slappe skikkelig av og nullstille alt sammen. Til gjengjeld skal jeg starte oppkjøringa til neste sesong litt tidligere.

OPPTUR: Det eneste Andreas Thorkildsen gledet seg over i kveld var at erkerivalen - og vennen - Tero Pitkämäki endelig fikk til et bra kast etter en miserabel sommer. Foto: AFP PHOTO / FRANCK FIFE
OPPTUR: Det eneste Andreas Thorkildsen gledet seg over i kveld var at erkerivalen - og vennen - Tero Pitkämäki endelig fikk til et bra kast etter en miserabel sommer. Foto: AFP PHOTO / FRANCK FIFE Vis mer

- Du tror fortsatt at du kan komme tilbake?

- Selvsagt. Jeg har forutsetningene. Det er snakk om justering av teknikk. Dette handler om små marginer, sier Thorkildsen.

Det var bare en ting han gledet seg over i kveld, at erkerivalen - og vennen - Tero Pitkämäki endelig fikk til et godt kast etter en miserabel sommer. Finnen vant på 86,98.

- Det var skikkelig moro. Det gleder jeg meg over. Jeg har hatt problemer sjøl i år, men har også hatt vondt av Tero. Han har jammen slitt han og. Godt å se at det endelig løsnet litt for ham.

- Han skal få glede seg over dette resultatet og resten av sesongen. Neste sesong er jeg tilbake for fullt og skal gi ham skikkelig kamp, sier Thorkildsen til Dagbladet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media