Thorkildsen gir seg for sesongen etter sisteplass

- Det lureste jeg kan gjøre nå er å ta litt ferie.

GIR SEG FOR SESONGEN: Andreas Thorkildsen gir seg for sesongen, og tar en tidlig ferie isteden etter at han havnet på sisteplass i Diamond League-stevnet i Stockholm i kveld. Foto: FREDRIK SANDBERG / NTB scanpix
GIR SEG FOR SESONGEN: Andreas Thorkildsen gir seg for sesongen, og tar en tidlig ferie isteden etter at han havnet på sisteplass i Diamond League-stevnet i Stockholm i kveld. Foto: FREDRIK SANDBERG / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Andreas Thorkildsen valgte å fortsette sesongen etter skuffelsen i OL. Det skulle han kanskje ikke gjort.

Under Diamond League-stevnet i Stockholm i kveld, opplevde Andreas nemlig noe han ikke har gjort på veldig lenge: Han kom på sisteplass.

Det første kastet hans var totalt mislykket og landet på særdeles beskjedne 71,05 meter. Det andre var dødt - og da tok Andreas kvelden.

- Det er det samme som i OL. Timing og teknikk er så off som det kan være. Jeg gjorde et ærlig forsøk her i dag, men det vil seg ikke, sier Thorkildsen til Dagbladet.

- Hva nå?

- Nå er det slutt for i år. Det blir ikke noe NM i Kristiansand for meg. Heller ikke Zürich. Jeg tror det lureste jeg kan gjøre nå er å ta litt ferie, slappe skikkelig av og nullstille alt sammen. Til gjengjeld skal jeg starte oppkjøringa til neste sesong litt tidligere.

- Du tror fortsatt at du kan komme tilbake?

- Selvsagt. Jeg har forutsetningene. Det er snakk om justering av teknikk. Dette handler om små marginer, sier Thorkildsen.

Det var bare en ting han gledet seg over i kveld, at erkerivalen - og vennen - Tero Pitkämäki endelig fikk til et godt kast etter en miserabel sommer. Finnen vant på 86,98.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer