Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Thorkildsen har ikke hatt et godt kast på 750 dager

- Det kan løsne når som helst.

 TUNG TID:  Andreas Thorkildsen har slitt med å få ut sitt potensiale i konkurranser i flere år.
TUNG TID: Andreas Thorkildsen har slitt med å få ut sitt potensiale i konkurranser i flere år. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

MOSKVA (Dagbladet): Andreas Thorkildsen (31) tror et superkast er rett rundt hjørnet. Problemet er at han ikke vet hvor langt hjørnet er.
I går morges hadde sørlendingen få problemer med å kvalifisere seg til morgendagens VM-finale på Lusjniki stadion. Han gjorde det riktignok litt spennende ved å først kaste dødt og så plante spydet på 79.45 meter, noe som ville betydd VM-exit om det ble tellende.

I tredje, og siste, omgang traff han imidlertid godt, og fikk se spydet lande på 83.05 meter, en drøy halvmeter over den automatiske kvalikgrensen.

- Det var to ustabile kast og et som nærmer seg. Det var deilig å sette et kast hvor det i hvert fall var i nærheten av å sitte, sier han.

750 dagers tørke Thorkildsen hadde til slutt det tredje lengste kastet i gårsdagens kvalik, bare slått av Tero Pitkämäki (84.39) og egyptiske Ihab Abdelrahman El Sayed (83.62).

Men til tross for en godkjent kvalifisering er det knyttet stor usikkerhet til hva Thorkildsen kan utrette i morgendagens finale. Selv om persen er på 91.59 meter, har han «bare» kastet 84.64 i år.

Det er åttende best i verden, og «et hav» bak Dimitrij Tarabins verdensledende 88.84.

Problemet ligger i at han på grunn av skader ikke har fått gjennomført så mange kastøkter som han ønsker siden VM-sølvet for to år siden. Det har gått ut over teknikken.

- Det siste ordentlig gode kastet mitt var i Stockholm (88.43) rett før VM i Sør-Korea, sier han.
Det er 750 (!) dager siden i dag.
- Hvor frustrerende er det å ikke få det til etter å ha dominert i mange år?
- Det er mye mer morsomt å kaste de lengdene jeg vet jeg er god for. Men nå er jeg innstilt på at dette er en comeback-sesong for min del. Kroppen begynner å kjennes bra og ting sitter, men det mangler bare det siste lille kneppet på kastingen. Jeg er tålmodig, og det er ingen grunn til å ikke tro jeg skal kaste langt igjen, sier han til Dagbladet.

- For få kast Trener Åsmund Martinsen sier at det er Thorkildsen selv som bruker hjørnet som han ikke kjenner lengden på som et bilde på hvor langt unna et ordentlig godt kast er.

- Det kan løsne helt plutselig, det er bare bittesmå ting som skal til. Det positive er uansett at han kaster over 80 meter nesten uansett hvor dårlig han kaster, sier Martinsen til Dagbladet.

- Du er ikke redd for at han aldri igjen skal få det til?
- Nei, egentlig ikke. Dette handler om antall kast. Hvis vi får trent jevnt med to kastøkter i uka hele veien, så kommer det tilbake. Fra VM i Daegu til OL hadde han stort sett vondt et eller annet sted mellom hver eneste kastøkt, og da blir det vanskelig å få gjennomført det man ønsker, sier han.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!