Thorkildsen-jubel for ny friidrettssjef

Nilsen overtar for Tømmernes.

Andreas Thorkildsen og co. jubler etter at den gamle spydkasteren Ronny Nilsen er ansatt som ny sportssjef i Norges Fri-idrettsforbund.

Utøverne synes det er kjempefint å få en sportssjef fra egne rekker.

- Andreas Thorkildsen ba meg formidle til dere her på pressekonferansen i dag at han og de aktive ser veldig positivt på ansettelsen av Ronny Nilsen, fortalte generalsekretæren i friidrettsforbundet, Kjetil Hildeskor, da han presenterte Ketil Tømmernes etterkommer.

Tømmernes gir seg etter OL i Beijing. Det innebærer at Ronny Nilsen formelt kommer til å overta hovedansvaret for den sportslige toppsatsingen i friidretten her i landet fra 1. september, men det er allerede klart at han kommer til å være ganske engasjert på side med Tømmernes i det meste av sesongen som starter for alvor om snaue to måneder.- Jeg vet hva som kreves for å nå til topps i friidretten. Jeg kommer til å videreutvikle den toppidrettssatsingen som ble vedtatt i 2003, og jeg kommer til å fortsette der Tømmernes slipper, sa Ronny Nilsen til NTB mandag.

Topputøver

Den nye sportssjefen har vært med både i VM og OL for Norge. Han har to norske mesterskap i friidrett, blant annet fra mesterskapet i Askim i fjor. Han har ni mesterskapsmedaljer totalt i spyd, og persen er så god som 84,73 meter fra Tønsberg i 2004.

- Jeg kan ikke si annet enn at det er en utrolig spennende stilling jeg går til. Det er heller ikke tvil om at Ketil Tømmernes har gjort en veldig god jobb de seks årene han har fungert i jobben.- Da sportssjefstillingen ble utlyst måtte jeg bare søke. Jeg har tross alt vært med i friidretten i 20 år, sa 36-åringen til NTB. Han mener god ledererfaring fra jobben i politiet samt at han kjenner friidretten godt er de største fortrinnene hans i den nye jobben.

Samarbeid

FORNØYDE: Ronny Nilsen er ansatt som ny sportssjef i Norges Fri-idrettsforbund. Både generalsekretær Kjetil Hildeskor (tv) og friidrettspresident Svein Arne Hansen er fornøyd med valget av sportssjef. Foto: TERJE BENDIKSBY/SCANPIX
FORNØYDE: Ronny Nilsen er ansatt som ny sportssjef i Norges Fri-idrettsforbund. Både generalsekretær Kjetil Hildeskor (tv) og friidrettspresident Svein Arne Hansen er fornøyd med valget av sportssjef. Foto: TERJE BENDIKSBY/SCANPIX Vis mer

Ronny Nilsen understreket at han kjenner de aller fleste utøverne veldig godt, men han har også god kjennskap til trenere og ledere. Det vil han utnytte maksimalt for å få til et godt samarbeid.

- Alle må bidra for at den positive utviklingen i norsk friidrett skal fortsette. Derfor er samarbeid viktig. Jeg kommer også til å jobbe tett med Tømmernes i tiden som kommer, slik at overgangen med meg som sjef kommer til å gå så smertefritt og umerkelig som mulig, sa Nilsen til NTB.

- I friidrettsforbundet er vi veldig glad for å ha Ronny Nilsen på plass. Han har prestert og vet hva som gjelder, sa friidrettspresident Svein Arne Hansen.

- Ronny Nilsen vet hva som skal til for å få fram utøvere på et godt internasjonalt nivå. Han er «hel ved», for å si det på den måten. Nilsen er villig til å stå på for norsk friidrett, han kjenner organisasjonen godt og kjenner arbeidet til Ketil Tømmernes. Han var førstevalget vårt blant de 21 søkerne vi hadde til denne jobben, sa Hildeskor.

(NTB)