SUVEREN: Andreas Thorkildsen var igjen utilnærmelig, og slo nærmeste utfordrer Teemu Wirkkala med nesten fire meter. Foto:  EPA/JEAN-CHRISTOPHE BOTT
SUVEREN: Andreas Thorkildsen var igjen utilnærmelig, og slo nærmeste utfordrer Teemu Wirkkala med nesten fire meter. Foto: EPA/JEAN-CHRISTOPHE BOTTVis mer

Thorkildsen knuste rivalene med fire meter

Fjerde strake seieren i Diamond League.

||| Spydkasteren Andreas Thorkildsen tok en ny seier i Diamond League da han vant i Paris fredag. Vinnerkastet var på 87,50 meter.

Finnene Teemu Wirkkala og Tero Pitkämäki fulgte på de neste plassene, men var et godt stykke unna å tukte nordmannen. Thorkildsen valgte å stå over de to siste omgangene.

— Jeg kjente litt på kroppen og kom fram til at jeg ikke ville risikere noe mer med bare to uker igjen til EM, sa Thorkildsen til NTB etter stevnet.

— Med 87,50 meter følte jeg at jeg hadde gjort mitt og tok sjansen på å stå over.

I Paris ble det en klar seier for Kristiansand-karen som hadde de tre lengste kastene i konkurransen. Thorkildsen har etter fredagens triumf fire strake seirer i Diamond League. Tidligere i år har han vunnet stevnene på Bislett, i New York og i Lausanne.

— I denne konkurransen var jeg ganske suveren, men nå er EM det neste. Det blir alltid noe helt annet. Man har alltid litt mer spenning i kroppen i et mesterskap.

Klar ledelse
Mye skal til om Thorkildsen ikke står igjen med diamanten etter at Diamond League er ferdig. Tre stevner gjenstår, men full pott så langt betyr at 28-åringen står med 16 poeng, 12 mer enn de nærmeste konkurrentene Tero Pitkämäki og Petr Frydrych. Med én seier til er Thorkildsen sikret diamanten som deles ut til de utøverne som presterer best i hver øvelse.

Om han skulle velge mellom seier sammenlagt i Diamond League eller nytt EM-gull, sier han ja takk til begge deler.

— Forhåpentligvis vinner jeg begge to. Diamond League er nok noe vanskeligere å vinne siden du må prestere godt gjennom hele sesongen, men jeg tar gjerne en seier i EM i tillegg, sa spydkasteren, som går for å gjøre rent bord i de største stevnene i årets sesong.

— Sånn som det ser ut nå, er jeg god nok til å prestere like godt også i andre del av sesongen.

Imponert trener

Thorkildsens trener synes Thorkildsen igjen beviste at han er stabil og presterer stabilt i verdenstoppen.

— Han er nok enda litt bedre og sterkere i år enn han har vært tidligere. Nå ligger han stabilt helt i toppen, sa trener Åsmund Martinsen til NTB.

Etter å ha vært innblandet i mange tøffe duller de siste sesongene, som oftest mot Pitkämäki, virker spydesset nærmest utilnærmelig i år. Likevel ser trener Martinsen at Thorkildsen har enda lenger kast inne.

— Det er alltid noen småting som kan gjøres litt bedre. Litt justeringer her og der kan nok gjøre at han kaster enda lengre, men sånn som Andreas presterer nå, er jo ikke det nødvendig, sa Martinsen.

(NTB)