GODT HUMØR: Andreas Thorkildsen kaster spydkvalik i morgen tidlig. For noen dager siden fikk han seg en god latter da han så hva manageren skrev på Instagram. Foto: Pål Marius Tingve / Dagbladet
GODT HUMØR: Andreas Thorkildsen kaster spydkvalik i morgen tidlig. For noen dager siden fikk han seg en god latter da han så hva manageren skrev på Instagram. Foto: Pål Marius Tingve / Dagbladet Vis mer

Thorkildsen ler av managerens absurde ereksjonsmelding

- Var nok i lystig lag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

MOSKVA (Dagbladet): Klokka 7.30 norsk tid i morgen tidlig begynner friidretts-VM for Norges største håp, Andreas Thorkildsen.

Da skal 31-åringen ut i kvalik om en plass i lørdagens spydfinale i Moskva.

Da sørlendingen møtte pressen ved det norske utøverhotellet i ettermiddag var det imidlertid noe helt annet en spydlengder og teknikk som fikk ham til å trekke på smilebåndet.

Dagbladet spurte nemlig spydesset om en relativt spesiell melding manageren hans, Daniel Wessfeldt, la ut under et bilde av seg selv på Thorkildsens Instagram-konto i helga

«The man, the myth, the legend!!!! @danielwessfeldt», skrev Thorkildsen som tekst til et bilde han la ut av nettopp Wessfeldt på søndag.

Noe seinere kommenterte den svenske manageren bildet på denne måten:

«Two greats like Wessfeldt and @athorkildsen make fantastic erection for everyone!»

- I lystig lag
Thorkildsen skjønner lite av hva bakgrunnen for meldingen er, men fikk seg i hvert fall en god latter.

- He-he, jeg lo godt av den meldingen. Daniel er en artig type, sier Thorkildsen til Dagbladet.

- Hvis jeg ikke husker feil, så var det vel litt seint på kvelden at han skrev det. Jeg tror han var i lystig lag, men om det var en «spell check»-feil eller om det var fordi han satt i hotellbaren og koste seg, vet jeg ikke, sier han videre.

ABSURD MELDING: Det var på Andreas Thorkildsens Instagram-konto manager Daniel Wessfeldt kom med den mildt sagt spesielle beskjeden. Skjermdump: Instagram
ABSURD MELDING: Det var på Andreas Thorkildsens Instagram-konto manager Daniel Wessfeldt kom med den mildt sagt spesielle beskjeden. Skjermdump: Instagram Vis mer

- Har du snakket med ham etterpå?

- Nei, jeg har ikke det. Jeg antar at han hadde tatt et par «GT», og at han bare hadde det litt gøy. Bildet viser i hvert fall Daniel i sitt ess.

Svak sesong så langt
Tilbake til det Andreas Thorkildsen er i Russland for å gjøre: Kjempe om VM-medalje.

Den doble OL-mesteren har ikke fått det helt til i år. Årsbeste er på 84,64 meter, og det gjør han bare til verdens åttende beste spydkaster i verden før VM.

31-åringen understreker imidlertid at han har det fysiske inne dagen før VM-starten.

- Jeg vet at kapasiteten min er like god og kanskje bedre enn de som har kastet best i år. Det er egentlig bare snakk om det tekniske, sier han.

- Du har pleid å være favoritt, men nå er du outsider. Hvordan er det ?

- Jeg vet hva kapasiteten min er hvis jeg får det til, så sånn sett er ikke det noen stor forskjell for min del, sier han.

- Er du medaljekandidat?

- Jeg har vært jevnt topp-tre i Diamond League, så sånn sett er det muligheter.

- Hvor små marginer skiller et godt og et dårlig kast teknisk sett?

- Fem meter skilles av centimetere i teknikken. Det er det som har vært problemet, de små justeringene har ikke sittet ennå. Det hadde vært deilig å kjenne at det sitter igjen, sier Thorkildsen, og tar fram et kast i Stockholm for to år siden som sist gang det virkelig satt.

Peker ut tre favoritter
31-åringen bryr seg lite om hvordan det går i morgendagens kvalik, så lenge han kvalifiserer seg til lørdagens finale.

Der tror han spesielt tre mann blir vanskelige å slå.

- Vitezslav Vesely virker mest stabil, så hvis han er skadefri har jeg mest tro på ham. Tero Pitkämäki virker også stabil. De to og Dimitrij Tarabin har markert seg og blir harde å slå, sier han.

• Dagbladet har så langt ikke lyktes med å få en kommentar av Daniel Wessfeldt.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer