MÅ OPERERE. Andreas Thorkildsen må gjennom en operasjon i hofta. Spydkasteren får et langt fravær fra friidretten. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
MÅ OPERERE. Andreas Thorkildsen må gjennom en operasjon i hofta. Spydkasteren får et langt fravær fra friidretten. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer

Thorkildsen må operere hofta

Spydkasteren blir borte i seks til ni måneder, men er motivert for å komme tilbake.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Andreas Thorkildsen må opereres for å bli kvitt hofteskaden. Spydkasteren må regne med et langt avbrekk.

- Andreas Thorkildsen har gjennom lengre tid hatt en hofteskade som ikke har respondert tilstrekkelig på vanlig opptrening og treningstilpasning, sier Ove Talsnes, lege for Friidrettsforbundet.

Ute seks til ni måneder Han skal derfor opereres for skaden i hofteleddets menisk, og må påregne en rehabiliterings-periode på seks til ni månder før spydkasting blir aktuelt.

- Målsettingen for opptreningen er å kunne gjennomføre spydkast kommende sesong, for så å kunne forberede seg optimalt til RIO 2016, sier Ove Talsnes.

- Greit med en diagnose - Jeg har vært plaget av skaden av skaden såpass lenge, at det oppleves greit at det nå foreligger en diagnose og en plan for operasjon, sier Andreas Thorkildsen i en pressemelding.

Der står det også følgende:

- Opptreningstiden vil bli lang, og jeg har slått meg til ro med at jeg må være tålmodig og gjøre den treningsjobben som kreves. Det ligger i sakens natur at jeg har forsonet meg med at det neppe blir mye spydkasting neste sesong. Men jeg er innstilt på, og motivert for å gjøre den jobben som er nødvendig for å komme tilbake sadefri i OL-sesongen 2016, sier Andreas Thorkildsen i en pressemelding.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer