MÅNEDENS PRESTASJON: Andreas Thorkildsens konkurrasegjennomføring i Florø ble vurderts om den beste prestasjonen i europeisk friidrett i mai.Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX
MÅNEDENS PRESTASJON: Andreas Thorkildsens konkurrasegjennomføring i Florø ble vurderts om den beste prestasjonen i europeisk friidrett i mai.Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIXVis mer

Thorkildsen månedens utøver i europeisk friidrett

Vant kåring etter seieren i Florø.

|||Andreas Thorkildsens 90,37 meter fra Florø 29. mai var den beste friidrettsprestasjonen i Europa i mai. Derfor er han kåret til månedens utøver av Det europeiske friidrettsforbundet (EA).

Thorkildsen knuste sin argeste rival Tero Pitkämäki i Florø, og han hadde flere kast som var langt bedre enn det beste til finnen. Han tok også en klar ledelse på årsstatistikken i verden med kjempekastet sitt.

Uken før han kastet i Florø gikk han til topps i Diamond League-stevnet i Shanghai, og etter Florø har han vunnet begge de Diamond League-stevnene der spyd har vært offisiell øvelse, på Bislett og i New York.

Thorkildsen er den første spydkasteren i verden som har vært EM-, VM- og Ol-vinner samtidig.

Denne helgen skal han kaste i lag-EM i Bergen, og det er helt klart at de poengene 28-åringen fra Kristiansand kommer til å sikre Norge, blir verdifulle for det norske laget i kampen om å overleve blant de 12 beste friidrettsnasjonene i Europa.

Britiske Jessica Ennis ble kåret til den beste utøveren på kvinnesiden i mai. Hun fikk prisen for seieren i sjukampgallaen i Götzis, der hun klarte 6689 poeng. Det er tredje gang bare i år at hun er blitt månedens utøver i Europa.

Maratonløperen Jaroslav Musinstsji fra Moldova endte på annenplassen i mennenes konkurranse i mai med sin tid på 2.08.32 fra Düsseldorf Marathon, mens den slovakiske kappgjengeren Matej Toth endte på tredjeplass etter innsatsen i IAAF-Challengen i Mexico.

(NTB)