Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Thorkildsen med årsbeste i Tyskland

- Satt bedre enn forrige gang.

 PÅ GANG:  Andreas Thorkildsen er tilbake etter en liten skade, og kastet årsbeste under et stevne i Dessau i dag. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
PÅ GANG: Andreas Thorkildsen er tilbake etter en liten skade, og kastet årsbeste under et stevne i Dessau i dag. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Andreas Thorkildsen er på gang. Han klarte riktignok bare 81,99 meter i Dessau, men det er årsbeste for ham og han er helt skadefri.

- Jeg er veldig fornøyd med at jeg fikk fullført denne konkurransen uten at jeg kjente noe til problemene jeg slet med i lysken, sa han til NTB etter kastingen i tyske Dessau fredag kveld.

- Jeg må vel innrømme at jeg gjerne skulle ha kastet litt lenger, men det er tross alt ikke mer enn 14 dager siden jeg måtte kaste inn håndkleet i Shanghai, og nå klarte jeg å gjennomføre uten problemer. Det er bra.

- Problemet mitt er at jeg mangler litt på timingen i kastingen, men bare jeg blir enda litt mer vant med å kaste med fullt tilløp, så kommer det, sa Andreas Thorkildsen videre.

Pitkämäki på topp Det var den gamle Thorkildsen-rivalen Tero Pitkämäki som gikk til topps i Dessau med et kast på 85,33 meter. Svensken Kim Amb tok annenplassen med et kast på 84,30 meter.

- Jeg trenger flere konkurranser, så det passet bra å legge inn stevnet i Florø etter at det ikke kunne bli noe kasting på meg i Shanghai. Det er jo en bane der alt kan være mulig, og jeg gleder meg til å kaste der neste lørdag, sa Thorkildsen, som har kastet over 90 meter på banen i Florø tidligere.

Kastingen i Dessau var ikke så bra som han hadde håpet, men det var framgang fra Doha, og Thorkildsen tar med seg alt som er positivt.

- Jo, kastingen satt bedre enn forrige gang. Jeg ser optimistisk på det, for det går den rette veien, og etter den jobben jeg måtte gjøre etter fjorårssesongen, så regnet jeg ikke med at de lange kastene skulle komme tidlig på sesongen i år, fortalte Thorkildsen til NTB fredag.

Litt usikker Han får en konkurranse til før Bislett Games 13. juni, og på Bislett, der han satt sin norske rekord med 91,59 meter for noen år siden, håper han å kunne kaste langt.

- Jeg må vel si at jeg er litt usikker på når de skikkelig lange kastene sitter som jeg vil de skal gjøre, men håpet er at det skal klaffe bra på Bislett. Det er viktig for meg at jeg får gjennomført konkurranser uten skader, og jeg tror det kan bli bra på Bislett bare jeg får en skikkelig gjennomkjøring i Florø, mente Thorkildsen.

- Han var i godt humør og fullførte greit. Det er et bra tegn, mente trener Åsmund Martinsen.

- Han snakket om at timingen ikke satt som den skulle, er det et stort problem?

- Det er snakk om å kaste og øve mer. Han må rett og slett kaste i flere konkurranser, og derfor passet det godt med en gjennomkjøring i Florø før Bislett Games, sa Åsmund Martinsen til NTB etter fredagens stevne i tyske Dessau.

(NTB)


Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!