Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Thorkildsen mislyktes totalt i VM-finalen

Kenyaner sjokkerte i Moskva, men mistet bronsen i siste omgang.

SVAK DAG PÅ JOBBEN: Andreas Thorkildsen får det ikke til å stemme for tiden, og ble nummer sju i VM-finalen. Foto: REUTERS/Kai Pfaffenbach/NTB Scanpix
SVAK DAG PÅ JOBBEN: Andreas Thorkildsen får det ikke til å stemme for tiden, og ble nummer sju i VM-finalen. Foto: REUTERS/Kai Pfaffenbach/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

MOSKVA (Dagbladet): Andreas Thorkildsen viste tidlig at han ikke hadde dagen i Moskva. Det femte kastet på 81.06 ble nordmannens lengste, og han var langt unna en plass på pallen. Det er uvant kost for en spydkaster som har blant annet har to OL-gull og ett VM-gull i samlingen sin.

- Dette var en reprise på London. Oppvarmingen kjentes bra. Der lå jeg på gode lengder. Men med en gang jeg satte på mer fart, så var ikke teknikken stabil og god nok. Det er mye jobb som skal gjøres før neste år. Det positive er at jeg må tilbake på et nivå istedenfor å komme opp på et nivå. Det er lettere å løse rubiks kube hvis du vet hvordan man gjør det, sier Thorkildsen til Dagbladet.

Thorkildsen valgte også å droppe det siste kastet.

- Leggene begynte å krampe seg litt, så derfor sto jeg over siste. Jeg hadde ikke trua på at jeg skulle kaste lenger med krampe i begge leggene, sier han til Dagbladet.

Vitezslav Vesely dro til med et kast på 87.17 allerede i det første kastet, og satte press på de øvrige konkurrentene. Det skulle også vise seg å være nok til å ta gullet.

Svak dag
Andreas Thorkildsens første kast landet på litt mer beskjedne 80.93. Det andre kastet til nordmannen var ikke noe bedre, og landet på 76.82, noe som fikk trener Åsmund Martinsen til å riste på hodet.

Spydkasterne måtte være blant de åtte beste (12 utøvere) etter tre kast for å få kaste tre ganger til. Andreas Thorkildsen gjorde det litt spennende ved å være nummer sju etter tre kast. Tre nye kast hjalp ikke nevneverdig for spydesset.

Finske Tero Pitkamaki leverte flere gode kast, og tok sølv etter et kast på 87,07, ti centimeter kortere enn vinnerkastet.

Tredje best i kvalik Thorkildsen hadde det tredje lengste kastet i kvalifiseringen i går (83.05), bare slått av Tero Pitkämäki (84.39) og egyptiske Ihab Abdelrahman El Sayed (83.62), men har likevel ikke vært i nærheten av hva han kan denne sesongen. Noe han også har innrømmet selv.

- Det siste ordentlig gode kastet mitt var i Stockholm (88.43) rett før VM i Sør-Korea, sier han, noe som er hele 751 dager siden.

Selv om persen er på 91.59 meter, har han «bare» kastet 84.64 i år. Det er åttende best i verden, og «et hav» bak Dimitrij Tarabins verdensledende 88.84. Mye av problemet er på grunn av skader. Det var derfor ikke ventet at Thorkildsen skulle ta medalje i dag.

P.S Kenyanske Julius Yego kastet 85.40, og økte sin personlige rekord med over tre meter. Kastet så også ut til å holde til bronsemedalje, men så dukket Dmitri Tarabin opp og kastet lenger i sitt siste kast, og snøt dermed Yego for bronsen.

- Hva syns du om Yego?
- Han kasta nasjonalrekord, det er veldig bra. Det hadde jo vært morsomt hvis han hadde tatt tredjeplassen. Han imponerte, sier Thorkildsen.

Kastene til Andreas Thorkildsen (7. plass):
80.93
76.82
X
80.63
81.06
Kastet ikke

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!