Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Thorkildsen mot sesongåpning i superform

Men treneren tør ikke love kast over 90 meter.

SUPERFORM: Andreas Thorkildsen er i superform og ser fram mot sesongåpningen i Doha fredag kveld, men trener Åsmund Martinsen tør ikke love kast over 90 meter. Foto: Berit Roald / Scanpix
SUPERFORM: Andreas Thorkildsen er i superform og ser fram mot sesongåpningen i Doha fredag kveld, men trener Åsmund Martinsen tør ikke love kast over 90 meter. Foto: Berit Roald / Scanpix Vis mer

Andreas Thorkildsen er i superform og ser fram mot sesongåpningen i Doha fredag kveld, men trener Åsmund Martinsen tør ikke love kast over 90 meter. — Det er selvsagt helt umulig å si hvor langt Andreas kan kaste fredag kveld, men det har vært gode forhold i Doha tidligere. I 2006 kastet han jo over 90 meter der. Lange kast er ikke umulig, men Andreas er avhengig av gode forhold og medvind for å kaste skikkelig langt, sier trener Martinsen til NTB. Den siste måneden har han vært med Thorkildsen til San Diego i USA for å gjøre de siste forberedelsene til sesongen. — Det ser veldig bra ut, og formen er god. Det er det ingen tvil om. Nå gjelder det bare å få ut det han er god for i spydet fredag kveld. Jeg skal ikke nekte for at jeg er spent før sesongens første konkurranse, men slik er det jo alltid, sier Martinsen. Han legger til at det er den spesifikke kasttreningen som har hatt hovedfokus den siste måneden.
Stabil — Kastingen har vært det viktigste den siste måneden, men vi har da fått gjort unna en del annen trening også, og jeg synes Andreas virker veldig stabil. — Foreløpig har han ikke gjort unna et eneste kast i konkurransefart, men jeg har likevel sett at kastformen er veldig god, sier treneren. Fire av de fem siste årene har Thorkildsen sesongåpnet i Doha. Han hadde 90,13 meter i 2006, 86,39 meter i 2007, 87,59 meter i OL-sesongen 2008 og 83,39 meter i 2009. I fjor la han sesongåpningen til Shanghai i Kina, og da ble det 86,11 meter og årsbeste i verden i sesongens første konkurranse. I år er det russeren Sergej Makarov som har det lengste kastet i verden med 85,33 meter. Det er en lengde Thorkildsen bør slå med letthet i Doha kommende fredag, dersom forholdene blir brukbare.
Ingen begrensninger Thorkildsen har holdt seg både skade- og sykdomsfri i vinter. — Spydkast er så krevende for kroppen at det alltid vil være noen småtterier som gjør vondt, men jeg vil vel si at det ikke er noen begrensninger på det helsemessige området før sesongåpningen, forteller treneren. Etter sesongstarten kommende fredag, der også Jaysuma Saidy Ndure skal være med på 100 meter, kommer Thorkildsen til å trene knallhardt i elleve dager. Deretter reiser han til Diamond League-stevnet i Shanghai uten assistanse fra trener Martinsen. Thorkildsen skal også kaste i tsjekkiske Ostrava 31. mai, og deretter blir det lagt opp til noen intensive treningsdager igjen før et av sesongens store mål: Bislett Games. — Jeg kan tenke meg at vi satser på tre-fire treningsdager som oppkjøring til Bislett, for der må vi passe på at han har en del overskudd, sier Martinsen, som legger til at Thorkildsen er i så god form nå at det holder til langt utover sommeren.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media