Thorkildsen mottatt som en helt

En sliten Andreas Thorkildsen ble mottatt med blomster og jubel.

Andreas Thorkildsens kast på 86,50 meter sikret Norge et høyst uventet OL-gull i spyd. Det var det første OL-gullet i spyd siden Egil Danielsens triumf i Melbourne-OL i 1956.

- Jeg har fått noen dager til å tenke på at jeg vant gull, men forstår det ikke helt ennå. Det går vel mer og mer opp for meg nå framover, sa Thorkildsen til NTB på Gardermoen mandag.

Han ble mottatt av familie, venner og representanter fra sportsklubben Vidar.

- Jeg visste at det kom til å være noen her, men ikke så mange. Det setter jeg veldig stor pris på, sa Andreas Thorkildsen.

Sliten etter festen

Da Egil Danielsen kom hjem etter sitt spydgull i Melbourne-OL i 1956 var nesten hele Hamar på plass for å bære helten på gullstol gjennom byen.

Det var ikke slike tilstander på Gardermoen mandag, men Thorkildsen kan nok vente seg enda mer oppmerksomhet når han kommer hjem til Kristiansand.

Aller først skal OL-helten sove litt.

- Det ble en veldig lang fest etter at jeg vant gull. Og det ble ganske sent søndag også. Nå skal jeg hjem å sove litt. Hente meg inn igjen etter gullfesten, forteller Thorkildsen.

Kan få millionbeløp

Han får nok ikke så lang tid for seg selv. Nå er det mange som vil ha en bit av spydhelten, og plutselig er han blant favorittene i Grand Prix-finalen i Monaco om drøye to uker. Skulle han vinne der også får han om lag 200.000 kroner.

- Jeg tenker ikke så mye på hva som skjer med økonomien min framover. Jeg håper hverdagen blir den samme, og at jeg går i overskudd, sier han.

Det er ganske beskjedent sagt. Et OL-gull er verdt mye oppmerksomhet og ikke minst mange penger. Thorkildsen kan trolig vente seg millionbeløp etter triumfkvelden i Aten. Og han er bare 22 år.

Med andre ord: Det kan bli flere gullmottakelser med Thorkildsen i sentrum på Gardermoen.

(NTB)

HYLLET: OL-vinner Andreas Thorkildsen kom hjem til Norge mandag. Her står han sammen med trener Åsmund Martinsen og hans sønner Joakim og Ruben (t.h.) på Gardermoen. Familie, venner og kollegaer i sportsklubben Vidar hadde møtt opp for å ta imot spydkasteren.