Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Thorkildsen nektet å posere med kjæresten

Da han og Vukicevic fikk hver sin kongepokal.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Andreas Thorkildsen og Christina Vukicevic fikk hver sin kongepokal etter friidretts-NM på Bislett søndag.

Men noe bilde av de to kongepokalvinnerne sammen var det ingen som fikk. Det ønsket ikke Thorkildsen, som forlot seierspallen rett etter at kjæresten hadde fått sitt trofé, og alle fotografene sto slukkøret tilbake.

Ifølge NTB skal flere erfarne sportsjournalister ha bemerket at det er første gang kongepokalvinnerne ikke poserer sammen - og nå kan oppførselen få etterspill i friidrettsforbundet. 

- Jeg får snakke med dem etter at de er ferdig med de kommende mesterskapene. Jeg ønsker ikke at dette skal være storyen fram mot det, sier friidrettspresident Svein-Arne Hansen til Dagbladet.no.

Landslagssjef Ketil Tømmernes mener forbundet og arrangøren i fellesskap må ta selvkritikk for at seremonien ikke var bedre regissert - og understreker at kongepokalvinnerne ikke for enhver pris posere sammen.

- Vi har fullt fokus på junior-VM for Christina, og EM for Andreas. Det betyr alt, og derfor legges alt annet dødt. Settingen ble som den ble, sier han til Dagbladet.no.

- Men er det akseptabelt at kongepokalvinnerne ikke vil fotograferes sammen?

- Det er ingenting som de kan klandres for. Det er ingenting som sier at de skal stille opp sammen, selv om det er en tradisjon, sier han.

UKOMFORTABEL: De fleste gutter ville nok satt pris på å posere med Christina Vukicevic, men Andreas Thorkildsen vil for en hver pris unngå å bli fotografert sammen med kjæresten - selv om begge to vant kongepokalen. Foto: SCANPIX
UKOMFORTABEL: De fleste gutter ville nok satt pris på å posere med Christina Vukicevic, men Andreas Thorkildsen vil for en hver pris unngå å bli fotografert sammen med kjæresten - selv om begge to vant kongepokalen. Foto: SCANPIX Vis mer

Fotografene slapp imidlertid å få finger\'n av Thorkildsen denne gangen, slik de fikk da de knipset de to friidrettsessene sammen på tribunen etter at Vukicevic satte ny personlig rekord med på 100 meter hekk i går ettermidag.

Men Christina Vukicevic snakket villig i vei med pressen, og la ikke skjul på at det var over all forventning å motta den gjeve ekstrapremien.

Gullkandidat i junior-VM

– Dette hadde jeg ikke drømt om. Jeg trodde ikke jeg fortjente den. Dette var veldig gøy, utbrøt det 19-årige stortalentet, som er norsk medaljehåp under junior-VM i Beijing i midten av august.

Med ny personlig rekord 13.48, og det sågar i motvind, imponerte hun stort på 100 meter hekk under NM på Bislett lørdag. Det er det fjerde beste junior-resultatet i verden i denne øvelsen i år, noe som lover det beste foran VM.

– Det er vel med meg som med alle andre som stiller der: Jeg går for gull, sier den 19-årige Tyrving-jenta offensivt, og legger ikke skjul på at kongepokalen er en stor motivasjonsfaktor for hennes videre satsing på friidrett.

Sto mellom tre jenter

Hun var i diskusjonen om kongepokalen også i Florø for to år siden, bare 17 år gammel, men da tilfalt troféet Grete Snyder. Nå vant Christina pokalen i hard kamp med sleggekasteren Mona Holm og den unge hinderløperen Karoline Bjerkeli Grøvdal. Med 9.55,95 løp 16-åringen fra Isfjorden inn til en tid i verdensklasse på juniorsiden.

image: Thorkildsen nektet å posere med kjæresten

Men på herresiden var det ingen tvil om hvem som skulle få kongepokalen. Andreas Thorkildsen var helt udiskutabel etter sitt spydkast på 85,02, som også er ny mesterskapsrekord. Sørlendingen kunne dermed innkassere sin tredje kongepokal.