Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Thorkildsen og Bolt kjemper om gjev pris

Begge kan bli årets utøver.

ÅRSTBESTE: Andreas Thorkildsen satte årsbeste i verden med 91,28 m i Zurich, like etter at han vant VM-gull i spydkast. Foto: AFP/FABRICE COFFRINI
ÅRSTBESTE: Andreas Thorkildsen satte årsbeste i verden med 91,28 m i Zurich, like etter at han vant VM-gull i spydkast. Foto: AFP/FABRICE COFFRINI Vis mer

|||

Andreas Thorkildsen som vant et suverent gull i spydfinalen i friidretts-VM i august, har rykket opp i stjerneklassen i internasjonal friidrett.

Han er en av fem utøvere som er nominert til tittelen «årets mannlige utøver» i 2009. De andre som er nominert er Kenenisa Bekele, Etiopia, Usain Bolt, Jamaica, Tyson Gay, USA, Steven Hooker, Australia og altså Thorkildsen.

I fjor var det Bolt som ble årets utøver på herresiden, mens Jelena Isinbajeva vant den tilsvarende hederen blant kvinnene. Da fikk Thorkildsen en pris for å ha vunnet OL-gull i påfølgende olympiske leker. Han vant gullet både i Aten i 2004 og i Beijing i fjor.

I Berlin vant Thorkildsen sitt aller første VM-gull. Han hadde sølv i 2007, mens han gikk til topps i EM i 2006. Thorkildsen har vunnet medaljer i alle de store internasjonale mesterskapene siden OL i 2004, og det er liten tvil om at han er et av de heteste navnene i internasjonal friidrett.

Prisene til årets internasjonale friidrettsutøver for menn og kvinner blir delt ut på den årlige gallafesten til Det internasjonale friidrettsforbundet (IAAF) i Monaco 22. november.

(NTB)


VERDENS RASKESTE: Usain Bolt feirer et av sine gull under VM i august. Foto: EPA/HANNIBAL
VERDENS RASKESTE: Usain Bolt feirer et av sine gull under VM i august. Foto: EPA/HANNIBAL Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media