Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Thorkildsen over 90 meter

Ny norsk rekord i kveld.

(Dagbladet.no:) Andreas Thorkildsen har slitt med lyskeproblemer den siste tida, men var frisk nok til å sesongdebutere i Qatar i kveld.

På forhånd hadde han håpet å kaste over 84 meter.

Det klarte han i andre kast, og så økt han på det tredje kastet. I fjerde og - for Thorkildsen siste - omgang klinte sørlendingen til, og spydet landet på 90 meter og 13 centimeter.


Det holdt til en klar seier fredag kveld, og er ny norsk rekord. Den forrige satte han i fjor, og var på 89,60 meter.

OL-mesterens fire kast i Super Grand Prix-stevnet målte 82,70 - 86,94 - 88,80 - 90,13. Han ble med andre ord bare bedre og bedre.

Nettopp det lover bra foran Bislett Games i starten av juni og ikke minst EM i Göteborg i august.

- Han har vist progresjon på alle tester i vinter, men at han kaster så langt så tidlig er utrolig imponerende. Han har skaffet seg et psykisk overtak på de andre kasterne. De skal kaste langt de som skal slå ham i år, sier sportssjef Ketil Tømmernes til ANB.

Snudde tilløpet

KNUSTE KONKURRENTENE: Andreas Thorkildsen var klart best i Qatar-stevnet. Foto: REUTERS
KNUSTE KONKURRENTENE: Andreas Thorkildsen var klart best i Qatar-stevnet. Foto: REUTERS Vis mer

Trenerne skal imidlerid ha en god del av æren for superkastet over 90 meter. De overtalte stevnesjefen til å snu tilløpet, slik at utøverne kastet med vinden og ikke mot.

- Vi visste han var i god form, men var usikre på grunn av lyskeproblemene. Forholdene ble veldig gode etter hvert som vi fikk endret kastretningen, og vi er selvsagt kjempefornøyd med dette, sier trener Åsmund Martinsen til NTB.

Jan Zelezny (Tsjekkia) kom på andreplass med 86,07 og Eriks Rags (Latvia) kom på tredje med 85,79. Norske Ronny Nilsen kom på 7. plass med 74,12 meter.• Her kan du sjekke alle resultatene fra kveldens stevne

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling