Thorkildsen på 2.-plass i Sveits med kast på 81,54

Overraskende slått av svenske.

2. PLASS: Andreas Thorkildsen måtte se seg slått av svenske Kim Amb i kveld under Diamond League-stevnet i Lausanne. Foto: EPA/NIGEL RODDIS
2. PLASS: Andreas Thorkildsen måtte se seg slått av svenske Kim Amb i kveld under Diamond League-stevnet i Lausanne. Foto: EPA/NIGEL RODDISVis mer

Andreas Thorkildsen nøyde seg med et kast på 81,54 meter og ble slått av svenske Kim Amb under Diamond League-stevnet i Lausanne torsdag kveld.

Den norske spydkasteren har slitt med å få full klaff denne sesongen. Sist helg kastet han 83,94 meter i Birmingham, men torsdag endte fire kast bak 80-metersstreken.

- Jeg fikk ikke teknikken til å sitte. I tillegg var det litt vanskelige forhold, og det gjorde det ikke lettere. Jeg er absolutt ikke fornøyd, sa en skuffet sørlending til NTB.

Thorkildsen kastet følgende lengder: 77,99 — dødt — 76,74 — 81,54 — 79,07 — 76,70. På ingen måte godt nok, ifølge 31-åringen selv.
Ett nesten-kast - Det var ett av seks kast som var i nærheten av å sitte. Det kan holde iblant, som i Birmingham, men er ikke godt nok. Jeg er mer fornøyd med plasseringen enn resultatet.

Dårlige vindforhold gjorde at de fleste spydkastene i Lausanne endte under 80 meter. Amb sikret seieren med 82,65 i femte omgang.

- Han har vært stabil på de lengdene, så det er ikke overraskende. Det var litt vanskelig i dag. Gode forhold for sprint gir gjerne dårlige forhold for spyd, sa Thorkildsen.

Stresser ikke Han gjentok at han sliter med teknikken og gjerne vil få den stabil så fort som mulig. Det er bare en drøy måned til VM-start i Moskva — uten at det bekymrer en medaljesugen Thorkildsen foreløpig.

- Jeg stresser ikke med VM i det hele tatt. Jeg må få orden på teknikken uavhengig av det. Det hadde vært greit å kaste litt mer stabilt. Nå er det litt bingo. Jeg er ikke milevis unna, men det er likevel ikke bra nok, sa han.

Neste konkurranse for Thorkildsen blir i Monaco om to uker. Diamond League-seieren i Birmingham er hans eneste denne sesongen. I Monaco håper han å kaste lenger enn årsbeste resultat, 84,64 meter fra Florø i juni.

(NTB)