TRE DØDE: Andreas Thorkildsen endte helt sist i dagens spydkonkurranse, og sier at han selv ser på kastene som døde. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
TRE DØDE: Andreas Thorkildsen endte helt sist i dagens spydkonkurranse, og sier at han selv ser på kastene som døde. Foto: Thomas Rasmus Skaug / DagbladetVis mer

Thorkildsen på desidert sisteplass, men vil ikke snakke om krise

- Følelsen av å levere 72 meter er søppel.

BISLETT STADION (Dagbladet): I strålende solskinn viser Bislett og hovedstaden seg fra sin beste side når Bislett Games i dag går av stabelen.

Dagbladet oppdaterer saken fortløpende med de viktigste resultatene og reaksjonene fra Bislett.

Helt sist Fjorårsesongen ble alt annet enn en suksess for Andreas Thorkildsen. Også her på Bislett ble det skuffende resultater for ett år siden, men i år ligger ting mer til rette for mannen med to olympiske gullmedaljer.

Han har trent godt igjennom vinteren, skadene har så langt uteblitt og i årets første konkurranse ble 32-åringen nummer to. Men dagen i dag ble et solid tilbakeslag.

Det første kastet var dødt, mens de to andre såvidt sneik seg over 72 meter.

- Det var en veldig dårlig dag på jobben. Følelsen av å levere 72 meter er søppel, sier Thorkildsen til Dagbladet, men vil likevel ikke snakke om at det er «krise».

LEVERTE VARENE: På en norsk dag som ble litt under pari, leverte Henrik Ingebrigtsen en god drømmemil, og satte ny norsk rekord. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
LEVERTE VARENE: På en norsk dag som ble litt under pari, leverte Henrik Ingebrigtsen en god drømmemil, og satte ny norsk rekord. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer

- Jeg hadde den gode følelsen under Diamond League-stevnet i Eugene, men i dag kasta jeg faktisk lengre på oppvarminga enn i konkurransen. Jeg ser på det som fire døde kast, sier Thorkildsen.

Femte på Jays «Jays» Jaysume NDure viste i helga i Florø at storformen i aller høyeste grad er i anmarsj.

Selv om verken 9,92 eller 9,95 ble stående (den ene grunnet for voldsom medvind og den andre på grunn av en arrangørtabbe), var det ingen tvil om at 30-åringen var i rute.

Men i dag gikk det tråere for Jays.

I svak motvind stakk Richard Thompson av med seieren på 10.02, mens nordmannen måtte nøye seg med en femteplass på tiden 10.19.

- Jeg var sliten i beina etter å ha løpt to ganger under 10 blank i Florø, sa en som vanlig smilende Ndure etter målgang til NTB.

SLITEN: Etter å ha løpt to ganger under ti blank i Florø i helga, var det en sliten Jays som måtte nøye seg med en femteplass i dag.  Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
SLITEN: Etter å ha løpt to ganger under ti blank i Florø i helga, var det en sliten Jays som måtte nøye seg med en femteplass i dag. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer

- Jeg hadde håpet å løpe fortere, men jeg er likevel fornøyd. 10.19 er ingen dårlig tid, mente 30-åringen.

Skuffa Ezinne Ezinne Okparaebo skrev i helga på Twitter at hun brygget på en forkjølelse, men sa i går til Dagbladet at det ikke var noe å bekymre seg for.

Hun fortalte videre at hun drømmer om å bryte den magiske grensa på elleve blank denne sesongen, men det ble ikke slik i dag.

26-åringen klarte aldri å komme opp til sterke Myriam Soumare, og endte til slutt på en fjerdeplass på tiden 11.40 - 22 hundredeler bak den franske kvinnen som vant foran Lekeisha Lawson og Muna Lee, og hele tre tideler bak hennes personlige rekord.

Smilet var som vanlig på plass, men det var tydelig at hun var dypt skuffa.

- Det er ikke meg. Jeg har bedre resultater enn jeg har hatt noen gang på trening, så det er klart det er skuffende. Jeg er ikke syk nå, men det har ødelagt den siste oppkjøringen for meg, sier hun etter løpet.

STJERNESPEKKET: Carl Lewis kjører inn på åpningen av bislett games.   Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
STJERNESPEKKET: Carl Lewis kjører inn på åpningen av bislett games. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer

Men du tror det blir pers i løpet av sesongen når du har prestert så bra på trening?

- Ja det er jeg ganske sikker på, sier hun til Dagbladet.

Ny norsk rekord I fjor endte Bislett Games med en blodig fot og ødelagt løp for Henrik Ingebrigtsen, men 23-åringen er tilbake i hovedstaden tross tre strake år med skuffelser.

Tross et EM som venter i august, er Bislett Games et av sesongens store mål. Og Henriksen leverte.

Målet om norsk rekord var klart for løpet, og det klarte Henriksen med tre sekunders margin i konkurranse med den absolutte verdenseliten da han gikk i mål på tiden 3.50.72.

- Jeg har hatt de tre årene som har vært litt under pari på Bislett, men det er dette jeg trener for. Jeg er ikke overrasket over at jeg løper fort, men det er veldig herlig når jeg får ut det jeg vet jeg har inne, sier han til Dagbladet.

SKUFFET: Ezinne Okparaebo løp inn til en fjerdeplass på kvinnenes 100meter på tiden 11.40.  Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
SKUFFET: Ezinne Okparaebo løp inn til en fjerdeplass på kvinnenes 100meter på tiden 11.40. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer
9.-PLASS: Ingvill Måkestad Bovim løp inn til en 9.-plass på tiden 2.02.23 på 800-meter.   Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
9.-PLASS: Ingvill Måkestad Bovim løp inn til en 9.-plass på tiden 2.02.23 på 800-meter. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer