Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Thorkildsen presentert som friidrettens Beckham

Er én av ni ambassadører for Diamond League.

GODT SELSKAP: Bislett-general Steinar Hoen (t.v.) sammen med Andreas Thorkildsen, Sanya Richards og Usain Bolt i Monaco lørdag kveld. Thorkildsen og Richards er klar for Bislett Games 4. juni. Foto: Per-Kristian Eriksen / Scanpix
GODT SELSKAP: Bislett-general Steinar Hoen (t.v.) sammen med Andreas Thorkildsen, Sanya Richards og Usain Bolt i Monaco lørdag kveld. Thorkildsen og Richards er klar for Bislett Games 4. juni. Foto: Per-Kristian Eriksen / Scanpix Vis mer

|||Andreas Thorkildsen ble presentert som friidrettens svar på David Beckham da Det internasjonale friidrettsforbundet (IAAF) feiret seg selv søndag kveld.

Sammen med store stjerner som Usain Bolt, Tyson Gay, Jelena Isinbajeva og Sanya Richards, var det norske spydesset med på å kaste glans over festen i Monaco.

Spennende konkurranse

Det er liten tvil om at Thorkildsen har rykket opp i stjerneklassen i internasjonal friidrett som en av ni Diamond League-ambassadører, og den regjerende europa-, verdens- og olympiske mesteren trives i rollen som en av de aller største.

Da han vant VM-gullet på Olympiastadion i Berlin i august, ble han da også historisk, som den første utøveren i spyd noensinne som har holdt de tre store mesterskapstitlene samtidig.

- Nå ser jeg virkelig fram til neste sesong. Det er ikke tvil om at Diamond League tar friidretten mange skritt i riktig retning. Det blir en helt annen og mye mer spennende konkurranse enn Golden League, sier Thorkildsen til NTB.

- Jeg har stor tro på nyskapningen. Det jeg har sett av opplegget virker profesjonelt, og det beste av alt er at tilfeldighetene blir borte. Nå kommer den beste til å vinne uansett, mener han.

Sju stevner

Thorkildsen skal delta i sju av de stevnene i Diamond League som har spyd på programmet. Han innleder neste sesong på Bislett 4. juni, og der kommer han til å konkurrere sammen med årets kvinnelige friidrettsutøver, amerikanske Sanya Richards. Kanskje kommer Usain Bolt og Asafa Powell også.

- Diamond League gjør det mye lettere å planlegge sesongen min. Allerede nå vet jeg hvor jeg skal konkurrere neste år, og om ikke mange dagene får jeg også programmet for 2011. Det er veldig bra, mener Thorkildsen.

- Jeg kommer ikke til å kaste i Doha neste år, men det blir nok til at jeg kommer til å finne et stevne i slutten av mai før Diamond League-debuten. Det er greit å ha et stevne i kroppen før Bislett.

- Etter Bislett blir det New York. Det skal bli veldig moro, for der har jeg aldri vært tidligere, sier friidrettens David Beckham. Thorkildsen var absolutt en av dem som satte farge på den store gallafesten søndag kveld med sine morsomme kommentarer da han ble intervjuet sammen med noen av de andre store stjernene.

Greit selskap

- Jeg kan ikke si annet enn at jeg er kommet i et greit selskap som Diamond League-ambassadør. Noe av grunnen til at jeg er valgt ligger nok i den sterke stillingen Bislett Games har som internasjonal friidrettsarrangør, men det spiller nok også inn at spyd har vært en svært spennende øvelse i Golden League de siste årene.

- Nå kommer den spenningen til å bli enda mer intens, for jeg tror ikke spydøvelsen i Diamond League kommer til å bli avgjort før i finalen i Brussel neste år. Jeg ser fram til den konkurransen, sier Thorkildsen.

Han mener at det er et stort skritt i riktig retning at friidretten får en stevneserie å forholde seg til.

- Jeg er overbevist om at interessen kommer til å bli større for friidretten med innføringen av Diamond League. Nå skal det kåres en vinner i hver eneste øvelse. Det er et enkelt poengsystem som avgjør, og det kommer til å øke medieinteressen enda mer, særlig internasjonalt. I Norge får friidretten veldig bra omtale uansett, mener spydesset.

- Hva innebærer det at du er Diamond League-ambassadør?

- Jobben blir omtrent den samme som jeg har hatt i forbindelse med Golden League. Jeg må være tilgjengelig for arrangørene og stille på pressekonferanser og enkelte andre arrangementer. Det er for det meste moro, sier Andreas Thorkildsen til NTB.

Neste år kaster han i Oslo (4. juni), New York, Lausanne, Paris, Stockholm, London og Brussel (finale). I tillegg er det superliga i Bergen 20. og 21. juni og EM i Barcelona i slutten av juli.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media