Thorkildsen presentert som friidrettens Beckham

Er én av ni ambassadører for Diamond League.

GODT SELSKAP: Bislett-general Steinar Hoen (t.v.) sammen med Andreas Thorkildsen, Sanya Richards og Usain Bolt i Monaco lørdag kveld. Thorkildsen og Richards er klar for Bislett Games 4. juni. Foto: Per-Kristian Eriksen / Scanpix
GODT SELSKAP: Bislett-general Steinar Hoen (t.v.) sammen med Andreas Thorkildsen, Sanya Richards og Usain Bolt i Monaco lørdag kveld. Thorkildsen og Richards er klar for Bislett Games 4. juni. Foto: Per-Kristian Eriksen / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

|||Andreas Thorkildsen ble presentert som friidrettens svar på David Beckham da Det internasjonale friidrettsforbundet (IAAF) feiret seg selv søndag kveld.

Sammen med store stjerner som Usain Bolt, Tyson Gay, Jelena Isinbajeva og Sanya Richards, var det norske spydesset med på å kaste glans over festen i Monaco.

Spennende konkurranse

Det er liten tvil om at Thorkildsen har rykket opp i stjerneklassen i internasjonal friidrett som en av ni Diamond League-ambassadører, og den regjerende europa-, verdens- og olympiske mesteren trives i rollen som en av de aller største.

Da han vant VM-gullet på Olympiastadion i Berlin i august, ble han da også historisk, som den første utøveren i spyd noensinne som har holdt de tre store mesterskapstitlene samtidig.

- Nå ser jeg virkelig fram til neste sesong. Det er ikke tvil om at Diamond League tar friidretten mange skritt i riktig retning. Det blir en helt annen og mye mer spennende konkurranse enn Golden League, sier Thorkildsen til NTB.

- Jeg har stor tro på nyskapningen. Det jeg har sett av opplegget virker profesjonelt, og det beste av alt er at tilfeldighetene blir borte. Nå kommer den beste til å vinne uansett, mener han.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer