SEIRET: Andreas Thorkildsen tar ikke av etter 86 meter på Bislett, men i motvinden er han fornøyd med å ha vunnet konkurransen på hjemmebane.Foto: Sara Johannessen / SCANPIX
SEIRET: Andreas Thorkildsen tar ikke av etter 86 meter på Bislett, men i motvinden er han fornøyd med å ha vunnet konkurransen på hjemmebane.Foto: Sara Johannessen / SCANPIXVis mer

Thorkildsen reddet husfreden med seier på Bislett

Vukicevic fryktet utrivelig helg før 86 meter sto på tavla.

||| BISLETT (Dagbladet): Det var knyttet enorme forventninger til Andreas Thorkildsens duell mot sin finske kamerat og rival Tero Pitkämäki og den tsjekkiske nykomlingen Petr Frydrych på Bislett.

Det ble ikke de store lengdene i kveldssola i Oslo sentrum, men Thorkildsen viste seg atter en gang som den sterkeste konkurransemannen.

Thorkildsen hadde allerede vunnet med et kast på 85,68 meter da skulle avslutte kveldens konkurranse, og uten press på seg, forbedret sørlendingene seg med noen centimeter.

Vinnerkastet ble målt til 86 meter blank, og den doble OL-mesteren slo nærmeste utfordrer, Frydrych, som oppnådde 85,33 i sitt lengste kast.

- Resultatet er litt underordnet i dag, det viktigste var å vinne, sier Thorkildsen.

- Det er vanskelig å kaste i den motvinden vi har i dag. 86 er egentlig ikke så verst. Det er dessverre sånn at perfekte forhold for 100-meterløperne i dag ikke ble så gode for oss, sier han.

Gleder seg til NY
Thorkildsen sikret samtidig fire nye poeng i kampen om Diamond League-seieren, og det kommer godt med for sørlendingen, som skryter av Bislett også i kveld.

- Publikum er fantastiske her. Det er bare synd at vi har litt motvind, så vi ikke får kastet så langt som vi kanskje kunne ønske, sier han.

For på tross av et klart uttalt mål om norsk og personlig rekord, var det langt opp til 91,59 meter, som Thorkildsen oppnådde på Bislett i 2006.

- Forventninger er noe man legger opp til selv, så det er ikke noe urettferdig i at folk skulle ønsket seg lengre kast. Når jeg kaster 90 meter i Florø, så legger jeg jo litt opp til det selv. Men med tanke på vinden er ikke dette langt unna et 90-meterskast, sier Thorkildsen.

- Jeg er i en mye bedre situasjon enn jeg var i fjor på dette tidspunktet. Jeg har ikke pådratt meg noen skadeproblemer, og jeg tror jeg kan få til det virkelig store i New York, sier spydesset, og tenker på det kommende Diamond League-stevnet i den amerikanske storbyen.

- Vi har blitt lovet at vi skal få kastet fra der det er best forhold. Det er en åpen stadion, så med den rette vinden kan vi kaste langt. Jeg skal hvertfall slå banerekorden på 79 meter, sier Thorkildsen med et smil.

Bra for husfreden
Da Christina Vukicevic snakket med pressefolkene etter sitt løp, ledet Thorkildsen med sitt nest beste kast på drøyt 85 meter.

- Jeg håper han vinner og kaster lenger, ellers blir det en utrivelig helg, sa samboer Vukicevic.

- Det har hun rett i. Hadde jeg ikke vunnet hadde jeg blitt sur, da hadde jeg blitt deppa. Da skulle man ha passet seg i trafikken i Oslo framover, sier Andreas Thorkildsen med en latter.

Finske Teemu Virkkola ble nummer tre på Bislett, med en bestenotering på 85,04.