Thorkildsen satte mesterskapsrekord

Og ga seg etter tre kast.

(Dagbladet.no): Andreas Thorkildsen trengte tre kast for å sikre seg NM-tittelen og ny mesterskapsrekord under NM i friidrett på Bislett stadion. Etter alle solemerker vinner han også kongepokalen, for tredje år på rad.

- Jeg ga vel omtrent 90 prosent, sa Thorkildsen til NTB etter at seieren var sikra.

Da målebåndet viste 85,02 meter i den tredje omgangen, pakket sørlendingen bagen og forlot banen. Da hadde han kastet 80,71 meter i det første kastet og dødt i det andre. 

- Dette var en fin gjennomkjøring tett opp til EM, sa Thorkildsen, som er inne i en tøff treningsperiode før mesterskapet starter om drøyt en uke.

- Målet mitt var å kaste over 85 meter. Det var ingen grunn til å presse mer. Derfor prøvde jeg å spare litt på farten, og i vinnerkastet her i dag ga jeg vel omtrent 90 prosent av det jeg er god for, sa Thorkildsen til nyhetsbyrået.

Ronny Nilsen fra Norna-Salhus ble nummer to i konkurransen med 76,00 meter. Bronsemedaljen gikk til Sturle Sæbø fra samme klubb med et kast på 64,13 meter.

SUVEREN: Andreas Thorkildsen sikret seg NM-gull, mesterskapsrekord og kongepokal i løpet av tre kast under avslutningsdagen av NM i friidrett på Bislett stadion. Foto: SCANPIX
SUVEREN: Andreas Thorkildsen sikret seg NM-gull, mesterskapsrekord og kongepokal i løpet av tre kast under avslutningsdagen av NM i friidrett på Bislett stadion. Foto: SCANPIX Vis mer