Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Thorkildsen satte mesterskapsrekord

Og ga seg etter tre kast.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Andreas Thorkildsen trengte tre kast for å sikre seg NM-tittelen og ny mesterskapsrekord under NM i friidrett på Bislett stadion. Etter alle solemerker vinner han også kongepokalen, for tredje år på rad.

- Jeg ga vel omtrent 90 prosent, sa Thorkildsen til NTB etter at seieren var sikra.

Da målebåndet viste 85,02 meter i den tredje omgangen, pakket sørlendingen bagen og forlot banen. Da hadde han kastet 80,71 meter i det første kastet og dødt i det andre. 

- Dette var en fin gjennomkjøring tett opp til EM, sa Thorkildsen, som er inne i en tøff treningsperiode før mesterskapet starter om drøyt en uke.

- Målet mitt var å kaste over 85 meter. Det var ingen grunn til å presse mer. Derfor prøvde jeg å spare litt på farten, og i vinnerkastet her i dag ga jeg vel omtrent 90 prosent av det jeg er god for, sa Thorkildsen til nyhetsbyrået.

Ronny Nilsen fra Norna-Salhus ble nummer to i konkurransen med 76,00 meter. Bronsemedaljen gikk til Sturle Sæbø fra samme klubb med et kast på 64,13 meter.

SUVEREN: Andreas Thorkildsen sikret seg NM-gull, mesterskapsrekord og kongepokal i løpet av tre kast under avslutningsdagen av NM i friidrett på Bislett stadion. Foto: SCANPIX
SUVEREN: Andreas Thorkildsen sikret seg NM-gull, mesterskapsrekord og kongepokal i løpet av tre kast under avslutningsdagen av NM i friidrett på Bislett stadion. Foto: SCANPIX Vis mer