HANG MED GEIPEN: Andreas Thorkildsen var ikke fornøyd med de seks finalekastene han fikk til under dagens VM-finale i spyd i Daegu i Sør-Korea. Foto:  Matt Dunham, AP/Scanpix
HANG MED GEIPEN: Andreas Thorkildsen var ikke fornøyd med de seks finalekastene han fikk til under dagens VM-finale i spyd i Daegu i Sør-Korea. Foto: Matt Dunham, AP/ScanpixVis mer

Thorkildsen skuffet etter VM-sølv

- Jeg fikk ingenting til å stemme.

(Dagbladet): Det kan diskuteres om VM-sølv er nederlag, men det syntes i alle fall Andreas Thorkildsen som var storfavoritt foran dagens spydfinale i sørkoreanske Daegu.

- Sølv er et nederlag! Det er vel ikke så mye å si om den saken, sa han til de norske journalistene i intervjusonen.

Han hadde vunnet gull i de tre siste mesterskapene: EM i Barcelona i fjor, VM i Berlin for to år siden, og OL i Beijing i 2008.

Men i dagens finale ble Thorkildsen slått av Matthias de Zordo. Den tyske 23-åringen kastet sitt beste kast for sesongen allerede i første omgang, og 86,27 ble også vinnerlengden.

Fornøyd med medalje Selv om skuffelsen lå i tjukke lag utenpå Thorkildsen, er han tross alt fornøyd med å få med medalje på en dårlig dag.

- At jeg dro herfra med medalje er jeg litt fornøyd med i forhold til det nivået jeg presterer på i dag. Jeg fikk ingenting til å stemme, så jeg er fornøyd med at jeg får med meg en medalje, sier han til NRK.

Thorkildsen kastet 80,75 i første omgang, og klarte ikke å forbedre den lengden på de to neste kastene. Dermed var han svakest av de åtte som fikk kaste de tre siste omgangene.

- De tre første kastene var dårlige. Jeg måtte bare gå på alt jeg hadde. Det var ett eller annet som ikke stemte med stemmet eller tilløpet, og da fyker spydene i hytt og vær, sier Thorkildsen.

I den fjerde omgangen klatret imidlerid sørlendingen opp på andreplass med et kast på 84,78. Den lengden klarte han imidlertid ikke å forbedre i de to siste forsøkene, og dermed måtte han nøye seg med sølv.

Svakeste på åtte år Kubanske Guillermo Martinez tok bronsemedaljen med lengden 84,30 som han fikk til i sitt første kast.

Thorkildsens 84,78 er hans svakeste mesterskapslengde siden VM i Paris for åtte år siden.

- Det er kjedelig å bli stående med 84 meter. Det er det dårligste jeg har gjort i et mesterskap siden 2003, så jeg drar ikke fra Korea med noen særlig god følelse.

Men tilbake til utgangspunktet: Et VM-sølv i friidrett er tross alt en meget sterk prestasjon i norsk idrettssammengeng. Og Andreas Thorkildsen har nå tatt enten gull eller sølv i åtte mesterskap på rad.