Thorkildsen slått med fem meter

Tero Pitkämäki kastet 91.11 m.

(Dagbladet.no):

- Teknikken var så dårlig, at jeg selv ikke under bedre forhold, kunne ha kastet 90 meter, sa spydkaster Andreas Thorkildsen til IAAF etter konkurransen.


Thorkildsen kastet bare 85,80 meter under stevnet i Kourtane, Finland, lørdag, og måtte se seg slått av Tero Pitkämäki med over fem meter. Finnen kastet hele 91.11 meter.

- Jeg har trent hardt i det siste og jeg regner med at det er derfor jeg ikke er i min beste form akkurat nå. Men under Golden League-stevnet i Paris syvende juli, forventer jeg et bedre resultat, sa kristiansanderen som under Bislett Games i juni kastet årsbeste i verden og personlig rekord med 91,59 meter.

Tror på 93 meter

Det ble sesongbeste for Pitkämäki i Kourtane lørdag, og før konkurransen stod han listet med 88.41 meter.

- Jeg må innrømme at det er en lettelse for meg å kaste over 90 meter. Målet mitt for sesongen er å ta Aki Parviainens finske rekord på 93,03 meter fra 2000, sa Pitkämäki.

- Jeg hadde vært avhengig av perfekte vindforhold for å kaste så langt i dag, men i løpet av noen uker tror jeg at jeg kan kaste 93 meter i alle vindforhold, sa finnen som ble nummer fire i VM i Helsinki i fjor.

Pitkämäkis personlige rekord på 91.53 m ble satt under samme stevne i Kourtane i fjor.

STINN AV TRENING: Andreas Thorkildsen lover bedre resultat senere i sesongen.
FIKK DET TIL: Tero Pitkämäki vant overlegent.