Thorkildsen sleit seg til finale

Pitkämäki mener han var heldig.

BEIJING (Dagbladet.no): Andreas Thorklidsen er i spydfinalen lørdag etter dagens kvalifisering i Fugleredet i Beijing. Men det gikk ikke like lett som han hadde håpet.

- Det var helt greit. Det ble litt spesielle forhold med mye regn og det gjør at man oppfører seg deretter. Det viktigste var å komme seg videre og det gikk greit, sier Thorkildsen.

Overfor Dagbladet.no fortalte han tirsdag at han satset på ett kast i kvaliken. Det ble to.

- Jeg så hva som skjedde med Tero, og ble litt reservert. Jeg ville i hvert fall ikke ende på bakken, sier Andreas.

- Han tok det rolig i første kast da han så Tero skli. Kastet var greit det, det gjelder bare å komme videre, kommenterer Thorkildsens trener, Åsmund Martinsen overfor Dagbladet.no.

Andreas kastet 79,85 i første kast, mens hans andre kast var dødt. Totalt lå Andreas på åttendeplass etter to av tre omganger, og altså aldri reelt sett i fare for å gå glipp av finalen.

Derfor valgte han også å stå over sitt siste kast, og endte på niendeplass totalt. Tolv skulle videre til finalen.

- Det var ikke så vanskelig å regne ut da jeg så hva de kastet de som var igjen. Nå som jeg er i finalen er det relativt uinteressant hva som er skjedd i kvaliken, sier Andreas.

FULL KONTROLL: Andreas Thorkildsen klarte ikke den automatiske kvalifiseringsgrensa, men kom seg videre med et forsiktig kast på 79,85. Lørdag er det finale, forhåpentligvis uten regn. Foto: THOMAS KIENZLE/AP/SCANPIX
FULL KONTROLL: Andreas Thorkildsen klarte ikke den automatiske kvalifiseringsgrensa, men kom seg videre med et forsiktig kast på 79,85. Lørdag er det finale, forhåpentligvis uten regn. Foto: THOMAS KIENZLE/AP/SCANPIX Vis mer

Forholdene var vanskelige i Beijing i dag. Tungt regn gjorde banen glatt. Ikke idealforhold for spydkastere.

En av Thorkildsens største utfordrere, Tero Pitkämäki, skled blant annet i sitt første kast og haltet av banen. Han landet hardt på låret og måtte ise den ned etter konkurransen. Tero klarte derimot kvalgrensa på 82,5 meter i sitt andre kast, og var overrasket over Thorkildsens svake lengde.

- Han var heldig. Jeg er litt overrasket, men han kommer sikkert til å være sinna nå, og da kan det gå langt i finalen, sier Pitkämäki.

- Det er vel ikke akkurat sinne, det handler mer om å reise kjerringa og være konsentrert om å kaste bra i finalen, kommenterer trener Martinsen.

Thorkildsen sleit seg til finale