Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Thorkildsen står over Bislett Games

Tar ikke sjanser med lårskaden.

REKKER IKKE BISLETT: Andreas Thorkildsen har besluttet å droppe Bislett Games på torsdag på grunn av lårskade. Foto: Aly Song, Reuters/Scanpix
REKKER IKKE BISLETT: Andreas Thorkildsen har besluttet å droppe Bislett Games på torsdag på grunn av lårskade. Foto: Aly Song, Reuters/Scanpix Vis mer

(Dagbladet): Andreas Thorkildsen har sammen med Olympiatoppens lege Lars Engebretsen bestemt seg for å stå over Bislett Games på torsdag.

- Det har vært en kamp mot klokken den siste tiden. Skaden har bedret seg veldig, men Bislett Games kommer litt for tidlig for meg, sier Thorkildsen til NTB.

- Det er for stor risiko, for det er en stor skade. Tre ukers hvile er for kort tid, sier Lars Engebretsen til Dagbladet.

Først og fremst er det hensynet til resten av sesongen som gjør at Thorkildsen ikke deltar i det største stevnet på hjemmebane.

- Det er klart det er kjedelig å stå over storstevnet på Bislett, men med tanke på resten av sesongen er det en riktig avgjørelse som nå er tatt. Jeg tenker ikke bare på VM i Sør-Korea i slutten av august, men også på de planlagte stevnene i Diamond League jeg skal være med på. Ved siden av VM er det også et mål for meg å forsvare fjorårsseieren i Diamond League, sier Thorkildsen.

Dermed mister stevnet en av sine største norske attraksjoner.

Men selv uten Thorkildsen er det fortsatt 10 OL-vinnere som skal delta på Bislett.

Den aller største stjernen på blir utvilsomt Usain Bolt. Verdens raskeste mann kommer til Oslo i kveld, og skal torsdag løpe 200 meter mot blant andre Jaysuma Saidy Ndure.