Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Thorkildsen starter sesongen i Shanghai 23. mai

Så blir det supermøte med Tero Pitkämäki i Florø.

PLANENE KLARE: Spydkaster Andreas Thorkildsen.Foto: Berit Roald / SCANPIX
PLANENE KLARE: Spydkaster Andreas Thorkildsen.Foto: Berit Roald / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

Andreas Thorkildsen kommer til å innlede sesongen i Shanghai 23. mai. Deretter møter han Tero Pitkämäki i Florø uken etter.

- Jo, det er riktig at Thorkildsen har bestemt seg for å kaste sin første konkurranse i år i Kina, men det spiller ingen rolle for Florø-stevnet, for det kommer til å gå som planlagt med et veldig sterkt kastfelt i spyd, sier sportssjef Ronny Nilsen i Norges Fri-idrettsforbund til NTB.

Årsaken til at Thorkildsen har forandret konkurranseplanene sine er trolig at han tidligere i år inngikk en stor sponsoravtale med den kinesiske firmaet Li Ning, og det er nok kineserne som har presset på for å få med Thorkildsen i det store stevnet i Shanghai som også er med i Diamond League-serien.

- Noen ganger kaster jeg bra på trening, men dårlig i konkurranser og omvendt. Nå håper jeg at god trening i San Diego i USA skal gjøre meg i stand til å kaste virkelig langt og godt i Shanghai. Det vil kunne bli en drømmestart på Diamond League-serien for meg, sier Thorkildsen til iaaf.org, hjemmesiden til Det internasjonale friidrettsforbundet (IAAF).

Måtte ut

Thorkildsen har droppet Sør-Afrika denne vinteren. I stedet har han trent kasting i Valhall, Vålerengas treningshall for fotball.

- Treningen i Valhall har fungert veldig bra for meg etter at en tur til Sør-Afrika tidlig i januar var fullstendig bortkastet. I og med at jeg har hatt et flott tilbud hjemme i Oslo, har jeg holdt meg på et veldig høyt nivå både fysisk- og treningsmessig i vinter. Derfor er jeg spent på hvordan kastingen vil foregå når jeg kommer meg ut her i San Diego, skriver Thorkildsen.

Han kommer til å få en tøff sesongstart med konkurranser i Shanghai, Florø og på Bislett, og det er liten tvil om at Bislett-gallaen er den viktigste for ham på forsesongen.

Uken etter Bislett kaster han i New York, og det kommer til å bli et kjempestevne med både Usain Bolt, Tyson Gay og Asafa Powell på plass på sprinten.

Høydepunkt i Barcelona

Men Andreas Thorkildsen er ikke i tvil om at det blir Barcelona og EM som er sesongens høydepunkt. Han er regjerende europamester og satser mye på å forsvare EM-gullet fra München for fire år siden.

- Jo, jeg har veldig lyst på EM-gullet, men det vil også bety mye for meg å gå til topps i Diamond League og bli den første spydvinneren i den stevneserien, sier Thorkildsen.

- Jeg ser på Tero Pitkämäki som den største utfordreren min denne sesongen også. Vi har knivet hardt i Golden League de siste årene, og jeg er overbevist om at kampen kommer til å bli minst like hard i Diamond League. Det skal virkelig bli spennende å se hvem av oss som går til topps dette første året, mener Thorkildsen.

Etter en lang og snørik vinter hjemme i Oslo ser Thorkildsen virkelig fram til noen varme og solfylte uker i San Diego før alvoret tar til i Kina i slutten av mai.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!