Thorkildsen toer i europeisk kåring

Christophe Lemaitre årets friidrettsutøver i Europa.

TOER I KÅRING: Andreas Thorkildsen ble nummer to i det europeiske friidrettsforbundets kåring av årets mannlige utøver i Europa.Foto: SCANPIX/AP Photo/Matt Dunham
TOER I KÅRING: Andreas Thorkildsen ble nummer to i det europeiske friidrettsforbundets kåring av årets mannlige utøver i Europa.Foto: SCANPIX/AP Photo/Matt DunhamVis mer

|||(Dagbladet): EM-gull, sammenlagtseier i Diamond League, årsbeste i verden og kongepokal; 2010 var nær den perfekte sesong for spydkaster Andreas Thorkildsen.

Tirsdag ble den norske friidrettshelten kåret til den nest beste mannlige utøveren i Europa av det europeiske friidrettsforbundet.

Thorkildsen ble kun slått av den franske sprintkometen Christophe Lemaitre, som reiste hjem fra EM i Barcelona med tre gull på sprintdistansene og ble den første hvite sprinteren gjennom historien til å løpe under 10 blank på 100 meter.

Det er fans, media, medlemmer av det europeise friidrettsforbundet og en ekspertgruppe som stemmer fram vinneren, som vil bli hedret på en galla i Beograd 16. oktober.

Nominasjonene har blitt gjort på bakgrunn av prestasjoner i EM, innendørs-VM, Diamond League og europeiske stevner denne sesongen.

Thorkildsen vant forøvrig kåringen i 2008.

Seinere i uka blir også vinneren av årets kvinnelige utøver offentliggjort.

Forbundet har allerede avslørt hvem som har vunnet nykommerkåringen «Rising Star of the Year». Vinner av herrenes kåring ble tresteghopper Teddy Tamgho fra Frankrike, som dermed etterfulgte landsmannen Lemaitre, som vant fjorårets kåring. Diskoskaster Sandra Perkovic fra Kroatia vant kvinnenes kåring - en pris hinderløper Karoline Bjerkeli Grøvdal mottok i 2009.

ÅRETS UTØVER: Den franske sprinteren Christophe Lemaitre er kåret til årets mannlige friidrettsutøver i Europa.Foto: SCANPIX/AP Photo/Manu Fernandez
ÅRETS UTØVER: Den franske sprinteren Christophe Lemaitre er kåret til årets mannlige friidrettsutøver i Europa.Foto: SCANPIX/AP Photo/Manu Fernandez Vis mer