Thorkildsen trakk seg fra EM-finalen med skade

Endte uten medalje.

SKUFFET: Andreas Thorkildsen ga seg etter tre kast og endte uten medalje i spydfinalen i EM.
Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
SKUFFET: Andreas Thorkildsen ga seg etter tre kast og endte uten medalje i spydfinalen i EM. Foto: Lise Åserud / NTB scanpixVis mer

(Dagbladet): Andreas Thorkildsen ga seg etter tre kast i spydfinalen i friidretts-EM i Helsinki i kveld.

Han hadde 81,55 meter som beste kast og tok ikke medalje.

- Jeg fikk en kjenning på oppvarmingen (i beinet, journ.anm.) og klarte ikke løpe for fullt i konkurransen. Når du ikke klarer å løpe for fullt blir det mye surr og du får ikke kastet langt, sier Thorkildsen til NRK.

- Jeg ville ikke risikere noe, sier han.

Det er første gang siden 2003 at den regjerende europamesteren ikke tok medalje i et internasjonalt mesterskap.

Andreas Thorkildsen har så langt hatt en tung sesong.

Bislett Games endte med 82,30 og tredjeplass, også det skuffende. OL i London er likevel sesongens store mål for nordmannen.

- Da problemet dukket opp under oppvarmingen, men ikke ble verre, vurderte jeg om jeg skulle stille. Jeg bestemte meg for å gjøre et forsøk, og planen min var å ta et kast og håpe at det skulle holde, men dette er ikke så veldig dramatisk. Hadde det vært OL-finale, hadde jeg fortsatt å kaste, sier Thorkildsen til NTB.

- Jeg ser ikke på denne skaden som noe stort problem, og det er i alle fall ikke noen grunn til bekymring med tanke på OL. Det er forresten noe jeg har merket også tidligere i sesongen, men dramatisk er det ikke. Nå må jeg bare få behandlinger, slik at det forsvinner, sier han.

Tsjekkiske Vitezslav Vesely tok EM-gull med et kast på 83,72 meter. Valerij Jordan fra Russland fikk sølv med 83,23, mens bronsen gikk til Ari Mannio fra Finland. Han kastet 82,63.