Thorkildsen trakk seg i Brussel

Etter krampe og to svake kast. Og så hilste han hjem.

(Dagbladet.no): Andreas Thorkildsen har trukket seg fra spydkonkurransen i Brussel etter to svake kast på 82,39 og 81,65 meter. Det holdt likevel til tredjeplass til slutt.

- Det krampet seg i lysken, noe jeg merket etter første kast. Jeg prøvde en gang til, men det gikk ikke bedre. Nå må jeg bare få behandlet dette, så jeg kan være med på siste stevne for sesongen. Det bør gå greit, sier han til NRK.

- Var i god form

26-åringen mener den lave temperaturen kan ha medvirket til at han fikk plagene, som han også har slitt med under tidligere konkurranser.

- Det var synd, for jeg følte meg i god form under oppvarmingen i dag, forteller han.

Samtidig tok han seg tid til å hilse hjem til kjæresten, hekkeløperen Christina Vukicevic, som skadet seg stygt da hun snublet i et hinder på trening i går.

- Det var synd det som skjedde. Bli bedre, hilser Thorkildsen via statskanalen.

Ett stevne igjen 

TRAKK SEG: Andreas Thorkildsen følte at han var i god form under oppvarmingen, men krampe i lysken gjorde at han måtte trekke seg. Foto: STEFAN WEMUTH/REUTERS/SCANPIX
TRAKK SEG: Andreas Thorkildsen følte at han var i god form under oppvarmingen, men krampe i lysken gjorde at han måtte trekke seg. Foto: STEFAN WEMUTH/REUTERS/SCANPIX Vis mer

Dagens skadesorti ble sørlendingens avslutning på Golden League-sesongen.

Men ettersom han er den eneste i verden som har kastet over 90 meter i år - og på bakgrunn av OL-gullet i Beijing - kan han likevel være meget godt fornøyd med året.

Finske Tero Pikämäki vant i kveld med sitt førstekast på 85,32 meter, fulgt av den latviske OL-sølvvinneren Ainars Kovals. Han kastet 84,76 meter i sitt beste forsøk.

Sesongen avsluttes med et stevne i Stuttgart, Tyskland neste helg.

Her fulgte vi Thorkildsens kast 

• Andreas Thorkildsen har trukket seg grunnet krampe i lysken.

• Thorkildsen treffer heller ikke helt med sitt andre kast, som blir registrert til 81,65 meter. Pitkämäki, som ser ut til å være den eneste trusselen i kveld, kastet kortere i sitt andre enn sitt første forsøk.

• Thorkildsen misser teknisk i sitt første kast, og spydet lander på 82,39 meter. Det er godt bak ledende Pitkämäki, som kastet 85,32 meter i sitt første forsøk.

Thorkildsen trakk seg i Brussel

•  Spydkonkurransen er i gang. Thorkildsen kaster sist, etter finske Tero Pitkämäki.

• Andreas Thorkildsen er ikke med i kampen om Golden League-potten på en million dollar, men han er i kjempeform og vant sist. Og han vant ikke minst OL-gull i Beijing.