Thorkildsen trenger superkast for å vinne VM

- Skaden er min store svakhet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Andreas Thorkildsen må kaste lenger enn noen gang før i år dersom han skal vinne VM-gull, for han tror at gullvinneren må over 90 meter.

- Jo, gullet går nok på rundt 90 meter, sier han til NTB.

Det betyr at han må heve seg og oppnå sesongbeste for å klatre øverst opp på seierspallen, men det er Thorkildsen innstilt på å klare. Han har 89,49 meter som årsbeste, men det er selvsagt ikke noe mål for OL-vinneren fra 2004.

- Den eneste usikkerheten min nå ligger i at jeg må kaste både kvalifisering og finale. Håpet er at jeg skal komme meg gjennom kvalifiseringen uten at det koster meg verken krefter eller smerter, for ryggen er ikke 100 prosent, og det er klart at den prolapsen jeg pådro meg i sommer er den store svakheten min, innrømmer Thorkildsen

Han er allerede på plass i Osaka. Vel en uke på precampen i Marugame var nok for det eneste norske medaljehåpet i VM. Han fikk gjort unna den treningen som var nødvendig. Resten av treningen og finpussen gjør han unna i Osaka, samtidig som han følger samboer Christine Vukicevic i hennes forsøk og eventuelle mellomheat på 100 meter hekk.Nerver - Det er ikke så stor forskjell på VM og Golden League, men det er klart alle vi som er i medaljekampen nok har litt mer nerver enn vanlig, for det står mye mer på spill i et VM enn i alle andre stevner. Likevel kommer vi til å kose oss under konkurransen.

- Sånn sett blir VM-finalen lik alle andre konkurranser vi er gjennom i løpet av sesongen. Mellom kastene går vi rundt og koser oss som bare det. Fleipen henger løst, sier Thorkildsen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer