Thorkildsen trenger superkast for å vinne VM

- Skaden er min store svakhet.

Andreas Thorkildsen må kaste lenger enn noen gang før i år dersom han skal vinne VM-gull, for han tror at gullvinneren må over 90 meter.

- Jo, gullet går nok på rundt 90 meter, sier han til NTB.

Det betyr at han må heve seg og oppnå sesongbeste for å klatre øverst opp på seierspallen, men det er Thorkildsen innstilt på å klare. Han har 89,49 meter som årsbeste, men det er selvsagt ikke noe mål for OL-vinneren fra 2004.

- Den eneste usikkerheten min nå ligger i at jeg må kaste både kvalifisering og finale. Håpet er at jeg skal komme meg gjennom kvalifiseringen uten at det koster meg verken krefter eller smerter, for ryggen er ikke 100 prosent, og det er klart at den prolapsen jeg pådro meg i sommer er den store svakheten min, innrømmer Thorkildsen

Han er allerede på plass i Osaka. Vel en uke på precampen i Marugame var nok for det eneste norske medaljehåpet i VM. Han fikk gjort unna den treningen som var nødvendig. Resten av treningen og finpussen gjør han unna i Osaka, samtidig som han følger samboer Christine Vukicevic i hennes forsøk og eventuelle mellomheat på 100 meter hekk.Nerver
- Det er ikke så stor forskjell på VM og Golden League, men det er klart alle vi som er i medaljekampen nok har litt mer nerver enn vanlig, for det står mye mer på spill i et VM enn i alle andre stevner. Likevel kommer vi til å kose oss under konkurransen.

- Sånn sett blir VM-finalen lik alle andre konkurranser vi er gjennom i løpet av sesongen. Mellom kastene går vi rundt og koser oss som bare det. Fleipen henger løst, sier Thorkildsen.

Han var på stor pressekonferanse med den amerikanske spydkasteren Breaux Greer fredag.

Drilling
- Det er ikke så mye som gjenstår av trening og drilling nå før jeg er klar. Det kommer til å bli litt lett trening et par-tre dager til. Den siste uken kommer jeg til å bruke på finpussen og på å samle overskudd, sier Andreas Thorkildsen til NTB.

Den gamle fotballspilleren strutter av selvtillit, skjønt fotballspiller skal man vel være forsiktig med å kalle ham i og med at han ga opp fotballen som 11-åring.

- Jeg holdt på med fotball i en periode, men synes det er bedre å jobbe på egen hånd. Faren min som er gammel spydkaster, fikk meg over i friidretten, og siden jeg var 11 har spyd vært min gren, sier han.

AVSLAPPET: Bortsett fra å lade opp til sin egen konkurranse, skal Thorkildsen se kjæresten Cristina Vukicevic løpe 100m hekk. Foto: SCANPIX
AVSLAPPET: Bortsett fra å lade opp til sin egen konkurranse, skal Thorkildsen se kjæresten Cristina Vukicevic løpe 100m hekk. Foto: SCANPIX Vis mer

Utenlandske pressefolk ville også vite hvordan det hadde seg at Thorkildsen som begynte med faren som trener, ikke har ham på laget lenger.

- Å sparke faren min var mye lettere enn de fleste av dere tror og kan tenke dere, smile Thorkildsen på det spørsmålet.

- Vinner du VM-gull?

- Vanskelig å si, men kampen om medaljene kommer til å stå mellom Breaux Greer, Tero Pitkämäki og meg. Det hersker det vel ingen tvil om, mente Andreas Thorkildsen i Osaka fredag.

(NTB)

TRENING: Thorkildsen har gjort seg ferdig med oppkjøringen utenfor Osaka, og er nå en del av utøverleiren.