Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Thorkildsen tror Pitkämäki blir verre å slå enn OL-mesteren

På Bislett i morgen.

FINT SELSKAP: Andreas Thorkildsen stilte til pressekonferanse sammen med finske Tero Pitkämäki (t.v.) og OL-mester Keshorn Walcott i formiddag. Foto: Benjamin A. Ward
FINT SELSKAP: Andreas Thorkildsen stilte til pressekonferanse sammen med finske Tero Pitkämäki (t.v.) og OL-mester Keshorn Walcott i formiddag. Foto: Benjamin A. Ward Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Andreas Thorkildsen har lagt et trøblete år bak seg, og er klar for å slå knallhardt tilbake denne sesongen. Den første muligheten til å slå de aller beste kommer på Bislett i morgen kveld.

Der stiller både revitaliserte Tero Pitkämäki (87,60m i år), tsjekkiske Vitezslav Vezely (86,94 i år) og OL-mester Keshorn Walcott (84,39 i år).

Walcott, som vant helt sensasjonelt i London-OL i fjor sommer, møtte opp til pressekonferanse sammen med Thorkildsen og Pitkämäki i formiddag.

Ydmyk OL-vinner
Men til tross for at 20-åringen fra Trinidad og Tobago sikret seg OL-gullet i fjor, var han relativt ydmyk i selskap med Thorkildsen og Pitkämäki.

- Det var overraskende for meg å vinne i London, spesielt med den lengden (84,58, journ.anm.). Målet mitt i OL var å lære og å kvalifisere meg til finalen, sier han.

- I dette selskapet blir jeg den store babyen i midten når man vet hva de to andre har oppnådd de siste årene, sier han om pressemøtet med Thorkildsen og Pitkämäki.

Nærmer seg
Andreas Thorkildsen identifiserer Pitkämäki og Vesely som de verste konkurrentene foran hjemmefansen på Bislett i morgen.

- Bortsett fra OL har jeg slått Walcott de gangene jeg har møtt ham. I morgen har jeg lyst til å utfordre Tero så godt som mulig. Han er i veldig bra form. Vesely har også gjort det bra så langt i år. De to har vært stabilt bedre enn Walcott, sier han.

I Florø forrige uke viste Thorkildsen tegn på gammel storhet da han vant med lengden 84,64 meter. Han håper at ting stemmer enda bedre i morgen kveld.

- Jeg har kjent at ting er på gang hvis jeg får til å starte på en litt bedre lengde i morgen. Da tror jeg det kan komme ordentlig gode lengder, spesielt hvis hjemmepublikum kan fyre opp litt, sier han til Dagbladet.

- Du har lenge klaget på teknikken. Begynner den å sitte nå?

- I Florø var det nær ved å sitte på to av kasta, men det det med teknikken er en kontinuerlig prosess som vil gå ganske langt utover sesongen. Målet er å bli stabil på over 85 meter, sier han.

• Spydkonkurransen under Bislett Games i morgen kveld starter kl. 20.30.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!