Thorkildsen-utklassing i Finland

Sto for dagens fem lengste kast.

UTKLASSET KONKURRENTENE: Andreas Thorkildsen (t.v.) hadde konkurransens fem lengste kast, og satte Tero Pitkämäki og de andre finnene kraftig på plass under spydstevnet i Seinäjoki.Foto: SCANPIX/ LEHTIKUVA / Heikki Saukkomaa
UTKLASSET KONKURRENTENE: Andreas Thorkildsen (t.v.) hadde konkurransens fem lengste kast, og satte Tero Pitkämäki og de andre finnene kraftig på plass under spydstevnet i Seinäjoki.Foto: SCANPIX/ LEHTIKUVA / Heikki SaukkomaaVis mer

|||

Med konkurransens fem lengste kast, utklasset Andreas Thorkildsen (27) sine finske rivaler i et spydstevne i Finland lørdag.

Nordmannen dro til med lengstekastet på 88,97 meter i første forsøk. Det holdt til 4,29 meter lengre enn annenmann Teemu Wirkkala. Dermed setter Thorkildsen definitivt strek over den merkelige sesongåpningen i Doha (83,39) for en måned siden.

- Uansett er 89 meter et bra resultat. Noe teknisk er det å sette fingeren på fortsatt, men han fikk bra flyt og hadde et fint tilløp, slo trener Åsmund Martinsen fast overfor NTB.

Fire kast over 85 meter forteller om en stabil og god Thorkildsen før Golden League-starten i Berlin neste helg.

- Veldig stabilt og veldig bra, men vi har sagt før i år at Andreas mål er å sette personlig rekord (91,59 meter). Nå har vi noe å bygge videre på, fortalte Martinsen.

Latvieren som tok OL-sølv bak Thorkildsen i Beijing i fjor, Vadims Vasilievskis, har årsbeste i verden hittil med 90,71 meter.

Tero Pitkämäki måtte nøye seg med tredjeplass og svake 82,90 meter lørdag.

(NTB)