Thorkildsen vant i Paris

Ingen kunne tukte 88.03.

I FORM: Lyskeproblemene var tydeligvis ingen hindring for Andreas Thorkildsen i kveld, som vant spydkonkurransen i Golden League-stevnet i Paris.Foto: SCANPIX/REUTERS/Pascal Rossignol
I FORM: Lyskeproblemene var tydeligvis ingen hindring for Andreas Thorkildsen i kveld, som vant spydkonkurransen i Golden League-stevnet i Paris.Foto: SCANPIX/REUTERS/Pascal RossignolVis mer

(Dagbladet.no): Andreas Thorkildsen vant Golden League-stevnet i Paris med et lengstekast på 88,03.

Nordmannen fikk en dårlig start med 83,14, men i tredje omgang knuste han til med et kast lengre enn vinnerkastet i Roma forrige uke (87,46), og det klarte verken Tero Pitkämäki eller noen av de andre konkurrentene å toppe.

- Det er litt det samme som i Roma, men et lite hakk opp. Heldigvis får jeg med 88 meter som er ganske bra her inne, i vekslende vindforhold. Jeg er ganske fornøyd, sior Thorkildsen til NRK.

Men fortsatt er det stor avstand mellom beste og svakeste kast.

- Jeg skulle ønske at stabiliteten var litt bedre. Men nå har vi to uker før VM-gallaen i Stockholm, så da får jeg trent ordentlig noe jeg ikke har gjort siden før Bislett, sier spydesset.

Pitkämäki tok andreplassen i Paris med sitt bestekast i første omgang på 86,68 meter. Latvieren Vadims Vasilevskis ble nummer tre med 82,82 meter.

To seire på rad
Thorkildsen har slitt med en lyskeskade den siste tida, men fortalte Dagbladet i går at skaden var i ferd med å slippe taket. I dag føltes det enda bedre.

- Lysken føltes veldig bra, og var ikke noe problem i dag. Jeg er positiv før VM, og det er ennå lenge igjen, sier 27-åringen

Med seieren i Paris har Thorkildsen dermed topplasseringer på rad inn mot VM i Berlin, som starter 15. august.

- Det blir morsomt å gå inn i en treningsperiode nå, for jeg har potensiale som bare må fintunes litt før Berlin, sier han

Bolt med ny sterk tid
Usain Bolt tok samtidig en oppskriftmessig seier på 100 meter i Paris.

Jamaicaneren kom noe uvant seint ut av startblokkene, men kom som vanlig knallsterkt utover i løpet, og styrtet til slutt inn til sterke 9,79 i svak motvind.

Daniel Bayley ble nummer to på 9,92, mens Bolts landsmann John Blake ble nummer tre på 9,93.

Fortsatt fire om gullpotten
Det er fortsatt fire utøvere som kjemper om gullpotten etter sesongens fjerde Golden League-stevnet. Samtlige fire vant sine øvelser i Paris, akkurat som de gjorde i Berlin, Oslo og Roma.

De fire er Sanya Richards (400 meter), Jelena Isinbajeva (stav), Kerron Stewart (100 meter) og Kenenisa Bekele (5000/3000 meter).

I Paris var 5000 meter byttet ut med 3000 meter, uten at det på noe som helst vis stanset Bekele som vant som han som han ville på 7.28,64.

Sanya Richards løp 400 meter på 49,34. Det var den nest beste tiden i verden i år. Hun løp på 49,23 under Bislett Games.

Jelena Isinbajeva vant stav med bestehopp på 4,65 meter. Kerron Stewart vant 100 meter på 10,99.