VANT I SESONGÅPNINGEN: Andreas Thorkildsen klinket til med 86,11 meter og vant i sin første konkurranse for sesongen.Foto: SCANPIX/REUTERS/Aly Song
VANT I SESONGÅPNINGEN: Andreas Thorkildsen klinket til med 86,11 meter og vant i sin første konkurranse for sesongen.Foto: SCANPIX/REUTERS/Aly SongVis mer

Thorkildsen vant i sesongdebuten

Kastet 86,11 meter i Shanghai.

|||Andreas Thorkildsen klinket til med 86,11 meter og vant i sin første konkurranse for sesongen.

Nordmannen deltok søndag i invitasjonsturneringen i spyd under Diamond League-stevnet i Shanghai. Ingen av finnene deltok, men 86,11 i sesongens første konkurranse lover godt for Thorkildsen. Vinnerkastet kom i tredje omgang.

— Det ble litt sånn første stevne for året og det er alltid litt å jobbe med, men det er deilig å ha unnagjort denne konkurransen med bra resultat, sa Thorkildsen til NRK/TV4.

Thorkildsen åpnet med 83,47. Deretter kastet han 80,99 før han i tredje omgang fikk vinnerkastet. I fjerde omgang ble det 84,46 før han avsluttet med to døde kast.

— Jeg er veldig fornøyd med 86 meter på stadion så tidlig. De siste stegene før utkastet blir litt det å dra i håndbrekket, og det må jeg jobbe med framover. Det retter jeg på med noen flere konkurranser, sa Thorkildsen.

Han er regjerende OL-, VM- og EM-mester. Det har ingen mannlig spydkaster maktet før. Årets mål er EM i Barcelona i slutten av juli.

Håper på progresjon
Neste oppgave er konkurransen i Florø neste helg, mens det er norsk festaften på Bislett 4. juni.

— Det så ut som Andreas fikk en grei start, og det var jo det vi hadde håpet på. Han følte seg nok ikke helt komfortabel med tanke på konkurransefart, men det kommer. Jeg føler at vi er i rute og som vanlig trenger vi et par konkurranser i starten av sesongen for å finne godformen, sa trener Åsmund Martinsen til NTB.

— Vi håper på lengdeprogresjon framover og det har jeg stor tro på. 86,11 er en god lengde, spesielt med tanke på all reisingen til Andreas den siste tiden. Han har reist gjennom 15 tidssoner på en drøy uke, sa Martinsen.

Tsjekkeren Petr Frydrych ble toer med 85,60. Det ble også tsjekkisk på tredjeplass med Vitezslav Vesely (82,95).

Thorkildsen kommer hjem til Norge mandag.

(NTB)