Thorkildsen vant med kjempekast

Sikret seieren for Europa.

SUVEREN: Andreas Thorkildsen.Foto: SCANPIX/REUTERS/Etienne Ansotte
SUVEREN: Andreas Thorkildsen.Foto: SCANPIX/REUTERS/Etienne AnsotteVis mer

||| Med et lengstekast på 89,26 meter tok Andreas Thorkildsen spydseieren for Europa under søndagens kontinentcup i friidrett.

28-åringen tok vinnerkastet i fjerde og siste omgang. Det var spydessets tredje lengste kast denne sesongen. Det lengste på 90,37 meter kom under sesongåpningen i Florø 29. mai. I Brussel 27. august ble det 89,88 meter.

Thorkildsen var helt suveren i konkurransen. Hans 84,81 og 84,06 i annen og tredje omgang var konkurransens nestlengste og tredjelengste. Sørafrikaneren Gerhardus Pienaar ble nummer to med 83,17 meter. 3.-plassen gikk til tyske Matthias De Zordo på 82,99. De tre beste var de eneste av de åtte startende som kastet over 80 meter.

- Jeg startet med et ganske mislykket kast, men så kom det seg etter hvert og jeg smelte til med et skikkelig sistekast. Det var deilig, sa Thorkildsen til NTB.

Suveren
Sørlendingen har vært helt suveren i 2010. Han har verdens tre lengste kast. Statistikken viser at Thorkildsen står bak 10 av verdens 12 lengste denne sesongen.

— Er dette din beste sesong noen gang?

— I forhold til seirer og plasseringer er det nok det. Jeg har hatt en solid sesong og har ikke noe å klage på.

Nå venter det ferie på ham.

— Nå blir det ferie og hvile og sponsoroppdrag. Framover blir det trening i fri dressur. Vi starter oppkjøringen til neste sesong for fullt 1. november, sa trener Åsmund Martinsen til NTB.

Strålende
Martinsen kan med rette konkludere med at Thorkildsen har hatt en veldig sterk sesong, der han har vært best fra start til mål med sammenlagtseier i Diamond League og EM-gull som naturlige høydepunkter.

— Sesongen har vært veldig bra. Han har gjennomført 10 konkurranser med et lengstekast over 87 meter. Det har aldri skjedd før. Det forteller om stabilitet, mente Martinsen.

Europa vant kontinentcupen klart foran Amerika. Ezinne Okparaebo ble nummer fem på 100 meter, mens Jaysuma Saidy Ndure ble tvunget til å bryte 200-meteren med skade

(NTB)