Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Thorkildsen vant verdensfinalen

Lengstekastet målte 87,75.

VANT: Andreas Thorkildsen noterte seg for et lengstekast på 87,75, og vant foran Tero Pitamäki i Hellas. Foto: Scanpix.
VANT: Andreas Thorkildsen noterte seg for et lengstekast på 87,75, og vant foran Tero Pitamäki i Hellas. Foto: Scanpix. Vis mer

||| (Dagbladet.no): Andreas Thorkildsen vant spyd i verdensfinalen i friidrett søndag. Hans lengste kast målte 87,75 meter.

Han åpnet med 78,07, fortsatte med 80,69 og fikk 83,89 i tredje omgang.

Etter den omgangen lå han på 2.-plass bak finnen Tero Pitkämäki, som kastet 84,09 i tredje omgang.

— Han fikk til en solid avslutning på en fantastisk sesong. Hvis han ikke har blitt nummer én har vi visst at det skyldes problemer med lysken.

- Når kroppen fungerer er han den klart beste spydkasteren i verden, sa sportssjef Ronny Nilsen til NTB.

Verdensfinalen ble gjennomført med kun fire omganger. Årets verdensmester fra Berlin gjennomførte alle fire kastene og var best i det siste, og det tyder på at lyskeproblemene ikke var så store i Hellas som de har vært i de to siste konkurransene han har deltatt i.

— Nå skal han få en velfortjent ferie, oppsummerte sportssjefen.

— Det satt litt langt inne i dag, men han viste seg som en konkurransemann nok en gang. Jeg synes han gjorde en god konkurranse, og det siste kastet var det trøkk i.

- Det virket greit siden han økte for hvert kast, sa trener Åsmund Martinsen, som denne gangen så konkurransen fra stua hjemme i Norge.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling