Thorkildsen vil bli tidenes beste spydkaster

Målet er å slå Jan Zeleznys elleve mesterskapsmedaljer. Er Andreas årets norske idrettsutøver?

THE SKY IS THE LIMIT:  Andreas Thorkildsen har vunnet absolutt alt som spydkaster, og har nå satt seg som mål å bli tidenes beste. Her fra Barcelona i sommer. Foto: Thomas Rasmus Skaug
THE SKY IS THE LIMIT: Andreas Thorkildsen har vunnet absolutt alt som spydkaster, og har nå satt seg som mål å bli tidenes beste. Her fra Barcelona i sommer. Foto: Thomas Rasmus Skaug Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Stem på din favoritt til Folkets idrettspris nederst i artikkelen.

(Dagbladet): Andreas Thorkildsen vant som vanlig et mesterskapsgull i sommer. EM-triumfen i Barcelona kunne feires etter et kast på 88,37 meter, en drøy halvmeter lenger enn andremann, tyske Matthias de Zordo.

Sørlendingen vant også Diamond League i ren utklassingsstil. Thorkildsen vant diamanten verdt flere hundretusen etter å ha sikret seg maksimale 30 poeng.

I kontrast fikk nummer to Tero Pitkämäki 13 poeng.

Tolv medaljer Thorkildsen er for tida på treningsleir i San Diego i California. Han legger ikke skjul på at 2010 går ned i boka som nok et godt år.

- Det har vel vært en rimelig maksimal sesong. Jeg vant 12 av 14 konkurranser jeg stilte opp i, og i begge de to jeg ikke vant ble jeg nummer to, sier han til Dagbladet.

Mange spør seg imidlertid hva som motiverer en utøver har vunnet alt som er å vinne — og i tillegg har gjort det flere ganger. Der er spydkasteren rimelig klar.

- Det langsiktige målet mitt er å gå forbi Jan Zelezny i antall mesterskapsmedaljer. Og for å klare det handler det om å være best mulig forberedt hvert år, sier han.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer