Thorkildsen vil ha treneren på fulltid

- Håper forbundet tar til fornuft.

OL-mester Andreas Thorkildsen vil ha trener Åsmund Martinsen på full tid. - Jeg håper friidrettsforbundet tar til fornuft, sier spydkasteren til Fædrelandsvennen.

Søndag avsluttet en lyskeplaget kristiansander sesongen med å bli nummer to i verdenscupfinalen i Stuttgart med 83,77 meter i sitt eneste kast. Det gjorde han med trener Martinsen (36) på sidelinjen, men per nå er det usikkert hvor godt Martinsen kan følge opp Thorkildsen fremover.

Etter en permisjon på ni måneder, er nemlig Martinsen tilbake i full jobb som lærer i matematikk og naturfag på Wang videregående skole i Oslo. Han kan derfor bare skjøtte trenergjerningen «innimellom».

- Det har fungert veldig godt å ha Åsmund til stede 100 prosent. Skal jeg prestere maksimalt i London-OL om fire år, bør han kunne fortsette å gjøre det. Det beste hadde vært å få Åsmund på en fireårskontrakt fram til da, sier Thorkildsen.

- Etter OL har jeg fått hverdagen rett i fanget, selv om jeg trives som lærer. Problemet er at jeg nå har få muligheter til å trene Andreas på dagtid, og det å skulle trene ham på kveldstid i en hall sammen med 200 andre utøvere, vil være helt håpløst, bedyrer Martinsen.

(NTB)

VIL HA FULLTIDSTRENER:
Spydkasteren Andreas Thorkildsen ønsker seg trener Åsmund Martinsen på heltid frem mot OL i London. Nå håper han at friidrettsforbundet tar til fornuft og tilbyr Martinsen en fireårskontrakt. Foto: Michel Limina, AFP/SCANPIX
VIL HA FULLTIDSTRENER: Spydkasteren Andreas Thorkildsen ønsker seg trener Åsmund Martinsen på heltid frem mot OL i London. Nå håper han at friidrettsforbundet tar til fornuft og tilbyr Martinsen en fireårskontrakt. Foto: Michel Limina, AFP/SCANPIX Vis mer
Thorkildsen vil ha treneren på fulltid