Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Thorkildsen viste gryende VM-form i Lausanne

Smelte til med 88,19 meter under Diamond League-stevnet i Sveits.

I SLAG: Andreas Thorkildsen ser ut til å ha lagt skadeproblemene bak seg, og vartet opp med et vinnerkast på 88,19 meter under Diamond League-stevnet i Lausanne.Foto: SCANPIX/AFP PHOTO / Sebastian Derungs
I SLAG: Andreas Thorkildsen ser ut til å ha lagt skadeproblemene bak seg, og vartet opp med et vinnerkast på 88,19 meter under Diamond League-stevnet i Lausanne.Foto: SCANPIX/AFP PHOTO / Sebastian Derungs Vis mer

Andreas Thorkildsen trengte ikke mer enn to kast for å vinne sin første Diamond League-seier for sesongen. Han slo til med 88,19 meter i Lausanne torsdag kveld.

— Etter det andre kastet kjente han en liten tendens til litt krampetrekninger i lysken. Da ville han ikke kaste mer, og det var nok lurt, for dersom han skulle ha fortsatt kastingen, måtte jo målet vært å kaste enda lenger enn han allerede hadde gjort, og for å få til det, måtte han ha smelt til skikkelig, sa trener Åsmund Martinsen til NTB etter spydkonkurransen i Lausanne.

— Vi snakket sammen etter den andre omgangen og fant ut at det ikke var noen vits i å ta noen sjanser.

Thorkildsen følte allerede under oppvarmingen at han hadde en god dag, og han visste at spydet kunne gå langt med skikkelig trykk.

— Jeg kjente på oppvarmingen at det var bra trykk, og nå må jeg si at det er deilig å være tilbake for fullt i Diamond League. Etter et par lange oppvarmingskast var det bare å sette fullt trykk på med en gang konkurransen startet, og målet mitt var å få til et godt kast med en gang, sa Andreas Thorkildsen.

Neste årsbeste Med 88,19 meter satte han nesten årsbeste i verden. Vadims Vasilevskis har kastet tre centimeter lengre litt tidligere i år, og resultat viser at Thorkildsen er tilbake for fullt. Det viser også at han ikke kan ha tapt stort på de fem ukene han gikk skadet.

— Det må bli et mål og en skikkelig motivasjon for neste konkurranse å sette ny årsbeste i verden, sa Åsmund Martinsen med et smil.

Trener la ikke skjul på at han var svært fornøyd med Thorkildsens kasting etter at han slet litt med å komme i gang i Kuortane sist lørdag. Da hadde han tekniske problemer i de første kastene, men kom seg utover i konkurransen.

— Jeg er vel ikke så veldig overrasket over at han skulle slå til med et så langt kast nå, for jeg så allerede i det siste kastet i Finland lørdag at han var på gang. Da fikk han det til bra rent teknisk, så det han gjorde her i Lausanne i kveld var bare en naturlig og fin oppfølging, sa treneren.

Ikke alvorlig Han la til at den lille krampetendensen Thorkildsen kjente ikke var alvorlig.

— Det var vel mer en følelse han hadde, og det var helt riktig ikke å ta noen sjanser. Han følte seg litt stiv i lysken, men det han kjente hadde ikke noe med lårskaden hans å gjøre, sa Martinsen til NTB.

Thorkildsen pådro seg en strekkskade i låret under Diamond League-stevnet i Shanghai 15. mai. Skaden satte ham utenfor i fem uker. Han fikk verken med seg Bislett Games eller lag-EM i Izmir, men det er klart at han er tilbake for fullt nå.

— Vinden var litt vanskelig her, men jeg hadde nok litt flaks med forholdene i første omgang, sa Thorkildsen, som var tydelig fornøyd med innsatsen. Nå kan han senke skuldrene og se fram mot sesongens store mål, som er VM i Daegu i Sør-Korea i slutten av august.

— Det neste vi ser fram til nå er Diamond League-stevnet i Birmingham 10. juli. Det kan bli morsomt der også, men etter det er planen skal vi ta en pause og trene skikkelig etter det stevnet, sa Åsmund Martinsen torsdag.

— Jeg kan vel slå fast at jeg er tilbake med bra lengder nå. Jo, jeg er på gang, sa Andreas Thorkildsen etter seieren i Lausanne.

Veteranen Sergej Makarov jublet etter 87,12 meter og en flott annenplass torsdag, mens tyske Matthias De Zordo tok tredjeplassen med mer ordinære 83,65 meter.

(NTB)