HAR SLITT MED FORMEN: Tero Pitkämäki betraktet sesongen som over i sitt eget hode, men nå blir det VM likevel.Foto: SCANPIX/EPA/FILIP SINGER
HAR SLITT MED FORMEN: Tero Pitkämäki betraktet sesongen som over i sitt eget hode, men nå blir det VM likevel.Foto: SCANPIX/EPA/FILIP SINGERVis mer

Thorkildsens rival måtte overtales til VM-start

Pitkämäki var dårligere enn tre kastere i helga.

Verdensmesteren i spyd fra Osaka i 2007, Tero Pitkämäki, måtte overtales til å stille opp i Daegu-VM i slutten av måneden.

- Etter konkurransen i Villmanstrand i helgen var tre kastere bedre enn meg. Derfor sa jeg til sportssjef Jarmo Mäkelä at sesongen var over for min del, men han overtalte meg til å reise til Daegu, for han sa at mange støttet meg i det. Derfor blir det VM-tur, og formkurven peker tydeligvis oppover, sa Pitkämäki etter generalprøven for VM.

- Jeg var på nippet til å avstå fra VM i år, men har fortstått at mange vil jeg skal reise. Dessuten ser jeg på det som en ære og en plikt å representere Finland. Derfor tok jeg imot tilbudet, sa Pitkämäki.

Han reiser til VM sammen med Sampo Lehtola og Ari Mannio. 22 år gamle Lehtola var best i helgens stevne med 83,77 meter, mens Pitkämäki bare klarte 78,37 meter.

Den tidligere finske verdensmesteren, som i flere år konkurrerte knallhardt mot Andreas Thorkildsen, sier at det bare er én favoritt i spydkonkurransen i VM, og det er nettopp Thorkildsen.

- Andreas er i voldsomt god form. Det ser vi alle sammen, men heldigvis er det en stund til vi skal kaste i VM, sier Pitkämäki, som reiser til Sør-Korea allerede torsdag.

(NTB)