Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Thorp føler seg ranet etter godt spill

Fikk drømmeåpning i The Open.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

18-åringen var ikke snauere enn at han åpnet med to birdier på de to første av i alt 18 hull torsdag. Før dagen var sportssjefen i Norges Golfforbund, Jan Erik Aalbu, mer spent enn unggutten selv.

– Jeg var ikke nervøs for hvordan det skulle gå, men jeg må innrømme at jeg var spent på hvordan han skulle takle det. At han åpner så respektløst og slår to birdier er ubeskrivelig sterkt, sier Aalbu til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Føler seg ranet

På det sjuende hullet var han imidlertid uheldig med utslaget og havnet ute i roughen (ujevnt terreng). Dermed pådro han seg en dobbelbogey. Det samme gjorde han på det 12. hullet.

– Han hadde to dårlige utslag og føler seg nærmest ranet etter spillet i dag. Han har spilt svært godt, men vært uheldig på to hull. Jeg er nok mye, mye mer fornøyd med runden hans i dag, enn det han er selv, sier sportssjefen.

Til sammen endte unggutten på seks birdier. Noe som er utrolig sterkt. Foruten de to mislykkede hullene hadde han ligget helt i tet. Nå ligger han på topp 50 før alle har spilt ferdig.

Målet for Aalbu er at Thorp får være med å spille lørdag og søndag. Det vil si at han må klare cuten (være blant de cirka 70 beste i innledningsspillet). Spilleren selv tenker ikke på det, og vil klatre lengst mulig på resultatlista.

– Ikke akkurat vinternasjon

– Han er veldig offensiv og uredd. Han ønsker å avansere på resultatlista. Klarer han cuten, er det veldig sterkt. Vi skal være klar over hvilken prestasjon det er av en 18 år gammel gutt fra den unge golfnasjonen Norge å hevde seg i British Open. Det er ikke akkurat en vinteridrett der ti nasjoner hevder seg, sier Aalbu med en fartstid som hoppsjef.

Thorp møter hele verdenseliten i British Open, og kjente spillere som Tiger Woods, Ernie Els, Jim Furyk, Phil Mickelson, Fred Funk og Vijay Sing er med i den prestigetunge turneringen. Thorp er med fordi han er europamester og verdensmester for juniorer.

(ANB)

GOD START: Marius Thorp slo birdier på de to første hullene i dag.