Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Thorp hylles av legenden

Marius Thorp ble beste amatør i sin aller første Major-turnering.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Marius Thorp ble beste amatør i sin aller første Major-turnering, og fikk sitt livs golfopplevelse på kjøpet under avslutningsdagen i Liverpool.

Søndagens fjerderunde fikk nemlig den norske kometen gå sammen med ringreven og legenden Tom Watson. Amerikaneren var med sine 57 år den eldste spilleren i årets The Open – Thorp den yngste med sine 18.

Ikke rart det norske håpet stortrivdes i sola i Liverpool.

Det siste syntes også på spillet. Thorp avsluttet sitt livs første Major-turnering med en 71-runde – ett slag under par – etter blant annet å ha prikket inn en 15 meter lang putt på hull nummer 12.

Bærumsgutten endte turneringen som beste amatør, sju slag foran italienske Edoardo Molinari.

For den prestasjonen vanket det ros fra parkamerat Watson – både før og underveis i runden. Amerikaneren var imponert over sin norske kompis.

– Han minner meg veldig mye om meg selv som 18-åring. Veldig imponerende, sa Watson etter at de 18 hullene var unnagjort.Hyllesten kom bare to dager etter at selveste Tiger Woods roste Thorp for å ha klart «cuten» med hele verdenseliten på plass.

Fant tonen

HYLLES: Marius Thorp (18) hylles av golflegenden Tom Watson etter sin første Major-turnering. Foto: ALESSIA PIERDOMENICO/REUTERS/SCANPIX
HYLLES: Marius Thorp (18) hylles av golflegenden Tom Watson etter sin første Major-turnering. Foto: ALESSIA PIERDOMENICO/REUTERS/SCANPIX Vis mer

Turneringens eldste og yngste spiller fant i det hele tatt tonen søndag – også underveis i runden.

Marius Thorp plukket ganske sikker med seg et knippe gode tips fra mannen som har vunnet British Open hele fem ganger, og som også har titler fra US Open og US Masters hjemme i premieskapet.

Ikke rart det norske håpet hadde en smule respekt for sin mer meritterte parkamerat. Innledningsvis på søndagens runde klappet Marius Thorp høflig sammen med publikum da Watson tok seg fram på banen.

Etter hvert høstet imidlertid også bærumsgutten sin del av applausen.

Til slutt endte de begge på 71 slag på avslutningsrunden etter at Thorp avsluttet det hele med en bogey. Watson fikk par på hull nummer 18.

– Han spilte sin beste golf den siste dagen, og det er usedvanlig imponerende. Å avslutte med birdie var helt utrolig, sa sportssjefen i Norges Golfforbund, Jan-Erik Aalbu til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Han legger ikke skjul på at det betydde mye for eleven å gå sammen med Tom Watson.

– Marius ble usedvanlig glad da trekningen plasserte han sammen med Watson. Han er en legende på linje med Arnold Palmer og Jack Nicklaus, sa Aalbu.

image: Thorp hylles av legenden

Planlegger framtida

Sportssjefen tror det norske håpet tar med seg søndagens opplevelse som en spore til videre innsats.

– Hvis han ikke var superinspirert før dette, er han det i hvert fall nå. Marius og Watson hadde det moro sammen, og pratet hele veien, sa han.

Så inspirert var unge Thorp etter møtet med legenden at han satte kursen for treningsfeltet etter å ha gjort unna intervjuene med norsk presse søndag ettermiddag.

Den ambisiøse 18-åringen har allerede rettet blikket framover. De neste ukene står NM i Stavanger, samt EM og VM for amatører, på programmet.

Sesongen avsluttes med kvalifiseringen til neste års europatour, før planleggingen av den videre satsingen starter. Sportssjef Aalbu er opptatt av å utvikle golftalentet fra Bærum – samtidig som 18-åringen ikke skal drives for hardt.

– Vi skal sette oss ned med foreldrene og Marius selv og se nøye på dette. Jeg er opptatt av at han skal fullføre det siste året på Norges Toppidrettsgymnas, uavhengig om han kvalifiserer seg for neste års europatour og blir proff. Det handler om å finne en god kombinasjon, sa Aalbu søndag.

– Jeg er overbevist om at vi her har en spiller vi får mye glede av i framtiden, tilføyde han.

(ANB)

HYLLER: Tom Watson er imponert over Norges Marius Thorp, som virkelig har gjort jobben i sin første Major-turnering.