Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Thorp vant sølvmedaljen

Som beste amatør i The Open.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Marius Thorp (18) vant kampen om å bli den beste amatørspiller i The Open suverent. Før den siste runden i dag hadde han tre slag å gå på i forhold til italienske Edoardo Molinari. Til slutt endte nordmannen hele seks slag foran.

Dermed får han utmerkelsen «The Silver Medal» - sølvmedaljen - som det synlige beviset på at ungguttens debut i det aller mest fornemme golfselskapet ble en formidabel suksess.

Skjerpet seg

Thorp fikk sin første lille nedtur i British Open i går, da han gikk tredjerunden tre slag over par.

På dagens avsluttende runde gikk han sammen med golflegenden Tom Watson (57), som har vunnet The Open hele fem ganger. Sist gang han vant var i 1983 - trolig mange år før Thorp var påtenkt.

- Det er helt fantastisk å gå sammen med Watson, han er en legende, sier Thorp i dagens papirutgave av Dagbladet.

Voldsom jubel

Å få spille med turneringens eldste inspirerte tydeligvis turneringens yngste - for Thorp briljerte til tider i dag.

STORSPILTE: Marius Thorp har vakt oppsikt i golfmiljøet med sitt spill i British Open. Mange legger nok merke til at 18-åringen ble turneringens beste amatørspiller. Foto: EPA
STORSPILTE: Marius Thorp har vakt oppsikt i golfmiljøet med sitt spill i British Open. Mange legger nok merke til at 18-åringen ble turneringens beste amatørspiller. Foto: EPA Vis mer

Han åpnet riktignok med en bogey, og endte på par de neste ni hullene.

På det 11. hullet noterte han rundens første birdie - før han høstet voldsom jubel fra publikum da han senket en strålende birdieputt fra 15 meter på det 12. hullet.

Etter en bogey på det 17. og nest siste hullet satte Thorp et forrykende punktum med birdie på det 18. Dermed endte han runden en under par - og turneringen totalt på par. Det holder foreløpig til en delt 53. plass.

Tiger Woods leder, 13 slag under par.