Thorpe har ikke svømt siden 2004

Snakker om framtida i morgen.

(Dagbladet.no): Australias store svømmestjerne Ian Thorpe vant to OL-gull i Aten i 2004. Siden har han ikke konkurrert.

Først tok han et sabbatsår, angivelig for å konsentrere seg om langsiktig satsing mot å vinne 400 meter i det tredje strake OL på rad i Beijing i 2008.

Men sjukdom og skader har forhindret ham i å komme tilbake i bassenget. I morgen har han varslet en pressekonferanse. Allerede i i helga startet spekulasjonene om at Thorpe har mistet motivasjonen og vil kutte ut svømmingen fullstendig.

Blir overrasket om han legger opp

Konkurrenten og kameraten Grant Hackett har ikke snakket med Thorpe etter de seneste skriveriene, men sier at han ikke tror noe på at Thorpe vil gi seg.

- Hvis det er snakk om å legge opp, og han forteller det i morgen, vil jeg ha vanskelig for å forstå det, sier Hackett i et intervju med det australske nyhetsbyrået, gjengitt i Sydney Morning Herald.

- Jeg snakket med ham for et par uker siden, og da hørtes han veldig motivert ut mot Beijing. Men han er den eneste som kan besvare disse spørsmålene. Jeg er ganske nysgjerrig og spent på hva han kommer til å fortelle, akkurat som alle andre.

Dopingjegere på besøk

HEMMELIGHETSFULL: Ian Thorpe har varslet pressekonferanse i morgen. Bare han selv vet hva han kommer til å fortelle, men i Australia spekuleres det i om han vil legge opp. Foto: EPA/Scanpix
HEMMELIGHETSFULL: Ian Thorpe har varslet pressekonferanse i morgen. Bare han selv vet hva han kommer til å fortelle, men i Australia spekuleres det i om han vil legge opp. Foto: EPA/Scanpix Vis mer

Australsk presse er såpass nysgjerrige at de tilbragte mandagen utenfor huset til Thorpe, der han holdt seg innendørs. De fikk i alle fall med seg at Thorpe fortsatt regnes som toppidrettsmann av dopingjegerne, som avla ham et rutinebesøk i natt.

Det antas i alle fall at Thorpe ikke vil være klar for den australske VM-kvalifiseringen neste måned, og dermed ryker VM på hjemmebane i Melbourne neste år.

• Din mening: Tror du Thorpe kommer tilbake og tar OL-gull i Beijing 2008?

Thorpe har ikke svømt siden 2004
SPENT KOMPIS: Grant Hackett, som her jubler over å ha slått Ian Thorpes verdensrekord på 800 meter fristil i fjor sommer, vet ikke hva Thorpe vil fortelle.