ALVORLIG INFEKSJON: Den tidligere storsvømmeren Ian Thorpe er innlagt på sykehus på grunn av en alvorlig infeksjon. Trolig kan han aldri konkurrere på toppnivå igjen.
 Foto: AP Photo/Bryan van der Beek/NTB Scanpix
ALVORLIG INFEKSJON: Den tidligere storsvømmeren Ian Thorpe er innlagt på sykehus på grunn av en alvorlig infeksjon. Trolig kan han aldri konkurrere på toppnivå igjen. Foto: AP Photo/Bryan van der Beek/NTB ScanpixVis mer

Thorpe innlagt på sykehus med en alvorlig infeksjon

- Det er alvorlig, men ikke livstruende.

Den tidligere storsvømmeren Ian Thorpe er innlagt på sykehus på grunn av en alvorlig infeksjon. Trolig kan han aldri konkurrere på toppnivå igjen.

Den femdobbelte OL-mesteren har fått infeksjonen etter en rekke operasjoner i den venstre skulderen de siste månedene. Thorpe har hatt en drøm om å delta i OL i Rio i 2016, men nå er håpet trolig over for 31-åringen.

Det er ikke bare infeksjonen, men den skadde skulderen i seg selv som trolig setter punktum for Thorpes karriere, ifølge manager James Erskine.

Alvorlig - Det er alvorlig, men ikke livstruende. Han er ganske syk. Fra et konkurranseperspektiv tror jeg ikke han vil svømme igjen, sa Erskine til nyhetsbyrået AAP.

Samtidig avkreftet Erskine spekulasjonene om at Thorpe kan miste følelsen i venstrearmen. Han behandles for tiden på sykehuset med store doser antibiotika.

- Den siste skulderoperasjonen var omfattende. Han har like mange plater i skulderen som Barry Sheene, sa manageren med henvisning til den avdøde britiske motorsykkelmesteren.

Opp- og nedturer Thorpe gjorde fantomsuksess som svømmer da han vant tre gull i OL-debuten hjemme i Sydney som 17-åring i 2000. Fire år senere ble det to nye titler i Aten før han la opp allerede som 24-åring.

I 2011 gjorde Thorpe comeback i svømmebassenget, men han mislyktes i å kvalifisere seg til London-OL året etter.

Selv om skader, depresjoner og alkoholmisbruk har forstyrret svømmestjernens karriere, var han inntil nylig fast bestemt på å slå tilbake i sommer-OL om to år.

(NTB)