Thorpe knuste Phelps

Den unge amerikaneren tok mål av seg til åtte OL-gull.

(Dagbladet.no): Allerede i går ble det klart at 19 år gamle Michael Phelps ikke kom til å vinne åtte OL-gull. Det ble med bronse på 4x100 meter stafett.

Men sju gull ville han ha. Og dermed tangere legenden Mark Spitz' prestasjon fra München i 1972.

200 meter fri er øvelsen alle kanonene stiller til start i. Unge Phelps måtte først og fremst holde australske Ian Thorpe bak seg. For ikke å glemme mannen med den olympiske rekorden fra forrige OL, nederlandske Pieter van den Hoogenband.

Vanvittig fart

Og i kveldens finale satte også Hoogenband standarden fra start. Etter de første femti meterne lå han nesten et halvt sekund foran verdensrekorden til Ian Thorpe. Med Thorpe hakk i hæl.

Phelps derimot, var allerede der noen meter bak sine argeste rivaler.

Og når Hoogenband økte farta i forhold til verdensrekorden fram til hundremetersmerket var det bare Thorpe som orket å henge på.

Avgjort på siste lengden

Og Thorpe gjorde nesten som han ville mot slutten. Phelps gjorde et fortvilet forsøk på å ta igjen de to foran seg, men knappet bare inn på Hoogenband.

I stedet var det Thorpe som crawlet seg gjennom vannet, og inn til ny olympisk rekord.

Med Hoogenband på sølvplassen, og Phelps henvist til bronse, var det bare naturlig at en jublende glad Thorpe nærmest hoppet ut av bassenget da han forsto at han hadde vunnet.

For i kveld var han den største av gigantene i OL-bassenget.

INGEN NÅDE: Ian Thorpe demonstrerte at han er verdens beste svømmer på 200 meter fri i dag. Nå har han både verdensrekorden og den olympiske rekorden på distansen.